Anna äänestyslupaus ja liity Vapaiden valtakunnan tukijaksi

Selliläiset Karol Kula ja Helena Paasivirta ovat olleet tänä syksynä mukana käynnistämässä Vapaiden valtakunta –kampanjaa yhdessä muiden SAK:laisten ay-aktiivien kanssa. He kutsuvat nyt kaikki mukaan kampanjan tukijoiksi ja rakentamaan yhdessä parempaa Suomea.

Mitä vapaus teille merkitsee?

– Vapaus on sitä, että saan sanoa omat mielipiteeni ilman, että joku tuomitsee minua niiden takia. Vapaus merkitsee, että saan ilmaista itseäni ja olla oma itseni. Saan tehdä ja toimia niin kuin itse koen parhaaksi. Haluan, että kaikki voivat tehdä niin ilman pelkoa, Paasivirta vastaa.

Sipilän hallituksen sanelupolitiikka, pakkolait ja leikkaukset ovat aiheuttaneet ihmisissä epävarmuutta ja turvattomuutta. Kula muistuttaa, että vapaus ei ole mahdollista tasavertaisesti kaikille, jos tuloerot kasvavat, suurituloiset rikastuvat ja valta ja hyvinvointi keskittyvät harvoille.

– Haluan, että jokaisella on tasavertaiset mahdollisuudet edetä elämässään siihen suuntaan, mihin haluaa ja ennen kaikkea elää onnellista elämää. Se tarkoittaa, että meillä kaikilla on mahdollisuus kouluttautua niin pitkälle kuin haluamme, toimeentulomme on turvattu myös silloin kun meillä ei ole mahdollisuutta tehdä työtä ja että saamme sairaanhoitoa, jos sitä tarvitsemme, Kula sanoo.

Nuorille ay-aktiiveille työntekijöiden oikeudet ovat iso syy äänestää eduskuntavaaleissa.

– En halua, että työntekijät joutuvat työskentelemään työpaikassa, jossa työehdot on yksipuolisesti saneltu ja jossa on pelon ilmapiiri, missä ihmiset eivät uskalla yrittää vaikuttaa siihen, millä ehdoilla työtä tekevät, Kula toteaa.

Tavoitteena on herättää ihmiset ymmärtämään, että muutos on mahdollinen ja se on tehtävä nyt.

– Itse aion äänestää eduskuntavaaleissa vapauden puolesta. Jos koet, että tämä hallitus on tehnyt Suomesta huonomman paikan elää, kannattaa liittyä kampanjan tukijaksi ja äänestää keväällä muutoksen puolesta, Paasivirta tiivistää.

Vapaiden valtakunnan verkkosivuilla kerätään kampanjalle tukijoita, jotka lupaavat äänestää eduskuntavaaleissa huhtikuussa. Kampanja nostaa esiin ehdokkaita, jotka jakavat kampanjan arvot, mutta jokaisella äänestyslupauksen antaneella tukijalla on vapaus itse valita ketä äänestää, pääasia on, että äänestää.

SEL tukee useiden muiden SAK:laisten ammattiliittojen tapaan Vapaiden valtakunta –kampanjaa. SEL jakaa kampanjan tavoitteen aktivoida ihmisiä äänestämään ja vaikuttamaan omiin asioihinsa.

Lue lisää ja liity Vapaiden valtakunnan tukijaksi: www.vapaidenvaltakunta.fi