Aluevaaleissa äänestetään myös elintarvikealan työpaikoista

SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen kannustaa kaikkia elintarvikealan työntekijöitä äänestämään aluevaaleissa hyvien sote-palveluiden, kunnon työehtojen ja kotimaisten elintarvikehankintojen puolesta.


Hyvä SEL:n jäsen,

haluan kannustaa sinua käyttämään äänioikeutesi ja äänestämään tänään aluevaaleissa, jos et ole jo äänestänyt ennakkoon.

Aluevaaleissa valitaan uusien hyvinvointialueiden valtuustoihin päättäjät, jotka vastaavat 1.1.2023 alkaen meille kaikille tärkeiden sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestämisestä. Hyvinvointialue päättää esimerkiksi siitä, miten nopeasti pääset lääkäriin terveysasemalle, millaista hoitoa ikääntyneet vanhempasi saavat ja millaisia palveluita lapsiperheille tarjotaan.

Jos pieni- ja keskituloiset työntekijät eivät äänestä aluevaaleissa, uhkana on, että aluevaltuustoissa ovat edustettuina vain kapeakatseinen alueellinen edunvalvonta ja yksityisiä palveluita käyttävien hyvätuloisten pyrkimys leikata kuluja laadukkaiden palveluiden kustannuksella.

Aluevaaleissa äänestetään myös meidän elintarvikealan työntekijöiden työpaikoista. Hyvinvointialueet tulevat olemaan Suomen suurimpia julkisten hankintojen tekijöitä. Niiden vastuulla on tuottaa ruokapalveluita ja ne tekevät elintarvikehankintoja. Hyvinvointialueiden hankintoja ohjaavat strategiat ja ohjeet määrittävät sen, lisäävätkö hyvinvointialueet omilla hankinnoillaan paikallista ja kotimaista työtä vai eivät.

Hyvinvointialueet tulevat olemaan isoja työnantajia. Kyseessä on Suomen suurin liikkeen luovutus, kun hyvinvointialueiden palvelukseen siirtyy noin 173 000 ihmistä 332 kunnasta tai kuntayhtymästä. On tärkeää, että hyvinvointialueen päättäjiksi valitaan ihmisiä, jotka huolehtivat, että hyvinvointialueella työt tehdään kunnon työehdoilla ja hyvissä työoloissa sekä omana työnä tehtynä että ostetuissa palveluissa.

Äänestä aluevaaleissa hyvien sote-palveluiden, kunnon työehtojen ja kotimaisten elintarvikehankintojen puolesta!


Veli-Matti Kuntonen
liittopuheenjohtaja
Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL


Voit äänestää tänään sunnuntaina 23.1.2022 kello 9-20 vain omassa äänestyspaikassasi. Mukaasi tarvitset vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen, kuten passin, ajokortin tai poliisin myöntämän henkilökortin.

Jos et tiedä oikean äänestyspaikkasi osoitetta, katso https://aanestyspaikat.fi/ tai soita numeroon 0800 9 4770. Kaikki oman alueesi ehdokkaat ja lisää tietoa siitä, mistä aluevaaleissa on kyse, löydät osoitteesta www.selry.fi/aluevaalit.
Helsinkiläisiä ja ahvenanmaalaisia aluevaalit eivät koske.


Kuva: Emma Grönqvist