SEL tukee PAU:ta Postin kuljetusten käsittelykiellolla elintarvikealan työpaikoilla

SEL tukee elintarvikealan yrityksissä Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n työehtosopimusneuvotteluita Postin kuljetusten käsittelykiellolla, joka alkaa perjantaina 22.11.2019 kello 00.00 ja päättyy sunnuntaina 8.12.2019 kello 24.00.

SEL:n julistama käsittelykielto tarkoittaa, että elintarvikealan työpaikoilla ei kerätä, lastata tai pureta kuormia Postin hoitamiin elintarvikealan kuljetuksiin, jotka ajaa Postin oma auto tai alihankintana Postin ajoa tekevä auto. Käsittelykielto koskee kaikkia Posti Oy:n, Posti Palvelut Oy:n, Posti Kuljetus Oy:n sekä Transval Groupin kuljetuksia sisältäen myös tytäryhtiöt.

– Haluamme myötätuntotyötaistelutoimillamme tukea PAU:n työehtosopimusneuvotteluita ja Postin työntekijöitä, jotka taistelevat työnantajan esittämiä täysin kohtuuttomia palkkojen ja muiden työehtojen heikennyksiä vastaan, SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen sanoo.

Käsittelykielto on liiton määräämä laillinen työtaistelutoimi, johon osallistumisesta ei voi aiheutua mitään seuraamuksia työntekijälle.

Jos työnantajasi lopettaa palkan maksamisen osittain tai kokonaan käsittelykiellon takia, voit hakea SEL:n lakkoavustusta työpaikkasi SEL:n pääluottamusmiehen kautta. Jos työpaikallasi ei vielä ole luottamusmiestä, voit hakea lakkoavustusta itse. Lakkoavustusta haetaan lomakkeella SelNetistä osoitteesta www.selry.fi/lakkoavustus (vaatii sisäänkirjautumisen).

Jos sinulla on kysyttävää käsittelykiellosta, ole yhteydessä työpaikkasi luottamusmieheen tai SEL:n aluesihteeriin.


PAU:n lakko 11.-24.11.2019

PAU:n lakko 25.11.-8.12.2019

Tiedote: SEL:n jäsenet eivät tee PAU:n lakonalaista työtä (7.11.2019)
 

Liitteet