Paluu normaaliin kesän kautta

Kesäkuun parhaita uutisia on varmasti ollut koronarajoitusten asteittainen purku. Se, miten hyvin kaikilla toimenpiteillä, niin rokotuksilla kuin rajoituksilla, lopulta päästään ottamaan lopullinen yliote koronapandemiasta jää nähtäväksi. Nyt näyttää kuitenkin hyvältä.

Olemme kaikki joutuneet elämään poikkeusoloissa toista vuotta, se on vaikuttanut ja vaikeuttanut montaa asiaa töissä ja vapaalla. Korona on haitannut suuresti myös liiton normaalia toimintaa. Työpaikoilla on hoidettu vain ehdottoman pakolliset tapaamiset. Yhteisiä tilaisuuksia ei ole järjestetty, liiton työntekijöiden vierailut työpaikoille ovat olleet lähes jäissä ja normaali kanssakäyminen on puuttunut.

Ammattiosastot eivät ole voineet kokoontua normaalisti ja lähes kaikki tapahtumat on jouduttu perumaan tai siirtämään tulevaisuuteen.

Meidän toimintamme perustuu merkittävässä määrin sille, että ihmiset kokoontuvat käsittelemään asioita yhdessä, joko kokousmuodossa tai muulla tavoin. Toisaalta suuri arvo on myös vapaamuotoisilla tapahtumilla, joilla on suuri merkitys yhteisöllisyyden kannalta. Nyt tämä kaikki on ollut pysähdyksissä.

Varmasti koronan jäljiltä jää käyttöön pysyviäkin uusia toimintatapoja. Etäkokouksilla ja nettitapahtumilla on tulevaisuudessakin paikkansa, mutta ne eivät vain yksinkertaisesti korvaa ihmisten kasvotusten kohtaamista. Me tarvitsemme liiton, ammattiosastojen ja työpaikkojen toiminnassa toistemme tapaamista kasvotusten.

Ensimmäinen koronan jälkeinen liiton iso vapaa-ajan tapahtuma on SEL:n kesävestarit Tampereella elokuun puolessa välissä. Toivotan kaikki tervetulleiksi Tampereelle, nähdään siellä!

Liitto kuuluu kaikille, kaikki kuuluvat liittoon. Muistetaan tarjota liiton jäsenyyttä jokaiselle kesätyöntekijällekin. Tästä jatketaan kesästä ja kotimaisista kesäherkuista nauttien, ny rillataan!

Hyvää kesää!