Hallituksen keppilinja jatkuu loppuun asti

Työministeri Lindström ilmoitti, että kepin antaminen työttömille jatkuu. Hallituksen ”aktiivimalliksi” nimeämä työttömyysturvan leikkauslaki on saamassa jatko-osan.

Median tietojen mukaan hallitus aikoo esittää, että työttömän pitää työttömyysturvan katkaisemisen uhalla hakea joka kuukausi vähintään neljää työpaikkaa, joihin hänellä on ”realistiset mahdollisuudet työllistyä”.

Hallitus vie härkäpäisesti pakkohakua eteenpäin, vaikka ammattiliittojen kritiikin lisäksi myös työnantajapuoli on huolissaan työhakemusmäärien kasvusta.

Töitä pitää totta kai työttömän hakea, mutta millä ihmeellä maan hallituksen koviin päihin saisi ymmärryksen siitä, etteivät työpaikat lisäänny hakemalla. Hallituksen olisikin syytä keskittyä toimiin, joilla työpaikkoja ja meidän jäsentemme kannalta etenkin teollisia työpaikkoja saadaan lisää.

Tämän hallituksen ymmärrys työntekijöitä kohtaan ei varmasti parane. Meidän kaikkien onkin osaltamme varmistettava, että tällainen meno ei jatku ensi vuoden eduskuntavaalien jälkeen.

Hallituksella on nyt kiire saada viimeiset työelämää ja työntekijän asemaa heikentävät lait voimaan ennen kuin sen päivät ovat luetut. On ylipäätään arveluttavaa, että lainsäädäntöä tehdään niin, että ”tämä on nyt äkkiä saatava voimaan, koska kukaan muu ei tällaista lakia säätäisi”.

Työministeri on kutsunut koolle uusia työttömyysturvan heikennyslakejaan valmistelemaan työryhmän, jossa on sekä palkansaajapuolen että työnantajapuolen edustus. Toivottavasti niitä kuunnellaan ja aktiivimalli kakkonen haudataan. Näillä molemmilla kun on takana jotain jota edustaa, toisin kuin ministeri Lindströmillä, joka ei käytännössä edusta enää muuta kuin hallituksen tylyä linjaa.

Kesä on jo pitkällä päällä ja kesätyöntekijät tekevät työpaikoilla töitä täyttä päätä. Haluan muistuttaa, että luottamusmies edustaa myös heitä.

On tärkeää, että kerromme jokaisella työpaikalla jokaiselle nuorelle liiton toiminnasta ja siitä miksi myös kesätyöntekijän kannattaa liittyä jäseneksi. Tarjotaan kaikille kesätyöntekijöille liiton jäsenyyttä, se on sekä kesätyöntekijän että meidän kaikkien etu.

Haluan toivottaa kaikille jäsenillemme rentouttavaa kesää, muistetaan grillata ja nauttia kotimaisesta ruuasta ja juomasta!