Så söker du SEL:s strejkbidrag

Medlemmar i SEL ansöker om ett strejkbidrag på 100 euro via SEL:s eTjänsten efter strejken.

Enligt ett beslut i förbundsstyrelsen utbetalas till SEL:s medlemmar ett strejkbidrag för #VägandeSkäl-strejkdagarna om 100 euro per arbetsskift. Enligt lagen är 16 euro av strejkbidraget skattefritt. Av strejkbidragets resterande del tas, enligt Skatteförvaltningens direktivförskottsinnehållning på 40 procent, så medlemmarna får ett strejkbidrag på 66,40 euro.

SEL:s medlemmar ansöker om ett strejkbidrag på 100 euro via SEL:s eTjänsten efter strejken. Du kan använda eTjänsten med nätbankskoder eller mobil id.

Strejkbidragen utbetalas på tisdagar, då alla strejkbidrag betalas som har ansökts om och granskats före föregående veckas torsdag. De bidrag som ansökts om via eTjänsten utbetalas snabbare. Strejkbidrag som sökts på annat sätt än via eTjänsten utbetalas i den takt man hinner överföra uppgifterna från pappersblanketterna till utbetalning.


Så här ansöker du om strejkbidrag via eTjänsten

1. Logga in på eTjänsten på adress www.selry.fi/easiointi. Du kan ansöka om bidrag efter strejkdagen. De som strejkar under vecka 5 och 7 bör ansöka om strejkbidrag senast 31.5.2024.

2. Tillfoga ditt kontonummer på Medlemsuppgifter (Jäsentiedot ->Tilitiedot ->) spara uppgifterna.

3. På eTjänsten meddelar du på första sidan under Strejkbidrag (Lakkoavustus) dina strejkdagar. Försäkra att dina uppgifter är korrekta och spara uppgifterna.


Om du inte kan ansöka om strejkbidrag via eTjänsten

De SEL-medlemmar som inte kan ansöka om strejkbidrag via SEL:s eTjänsten samt arbetstagare som är medlemmar i andra FFC-anslutna fackförbund, omfattas av SEL:s kollektivavtal och deltar i SELs strejk ansöker om strejkbidrag genom att fylla i sina uppgifter på en pappersblankett, som kan fås av SEL:s förtroendeman på arbetsplatsen.

De som strejkar under vecka 5 och 7 ska ansöka om strejkbidrag senast 31.5.2024.


De som anslutit sig som nya medlemmar i SEL senast dagen före strejken inleds är berättigade till SEL:s strejkbidrag.

De politiska strejkerna är lagliga strejker. Den enskilda arbetstagaren drabbas inte av några följder på grund av deltagande i strejk.

Bli
medlem