Finlands Livsmedelsarbetares arbetslöshetskassa går samman med A-kassan

Finlands Livsmedelsarbetares arbetslöshetskassa fusioneras med den Öppna arbetslöshetskassan A-kassan vid årsskiftet.

Finlands Livsmedelsarbetares arbetslöshetskassa fusioneras med den Öppna arbetslöshetskassan A-kassan vid årsskiftet. Fusionen godkändes av A-kassans möte den 26.5.2023. Finlands Livsmedelsarbetares arbetslöshetskassa fastställde fusionsbeslutet för sin del den 22.5.2023.

Sammanslagningen är planerad att ske från den 1 januari 2024. Med över 228 000 medlemmar är A-kassan den tredje största arbetslöshetskassan i Finland. Som ett resultat av sammanslagningen kommer 17 220 medlemmar att gå över till A-kassan.

Sammanslagningen kräver inga åtgärder av Finlands Livsmedelsarbetares arbetslöshetskassas medlemmar eftersom nuvarande medlemskap automatiskt överförs till A-kassan från början av nästa år. Ifall att några åtgärder skulle behövas informerar vi om dessa i god tid. Sammanslagningen kommer inte att påverka nuvarande medlemmar i A-kassan.

A-kassan är en allmän och branschöverskridande arbetslöshetskassa öppen för alla som arbetar i anställningsförhållande. A-kassan handhar sina medlemmars inkomstrelaterade arbetslöshetsförmåner.

Bli
medlem