Ammattiosastot

SEL:n jäseneksi liitytään liittymällä SEL:n ammattiosaston jäseneksi. SEL:n 63 ammattiosastoa ovat itsenäisiä rekisteröityjä yhdistyksiä, jotka yhdessä muodostavat liiton. Jäsenen ammattiosasto määräytyy työpaikan ja sopimusalan mukaan. Jokaisella ammattiosastolla on nimen lisäksi oma numeronsa. Ammattiosastosi numeron löydät jäsenkortistasi.

SEL:n ammattiosastot

Ammattiosaston tärkein tehtävä on edistää jäsentensä työ- ja palkkaehtoja sekä oman toiminta-alueensa elintarvikealan työntekijöiden järjestäytymistä. Ammattiosastot tiedottavat toiminnastaan sekä järjestävät jäsenilleen koulutusta ja vapaa-ajan tapahtumia. Ammattiosastot voivat myös tarjota jäsenilleen paikallisia jäsenetuja tai esimerkiksi tukea jäsentensä harrastustoimintaa.

Ammattiosaston kokouksissa jäsenet päättävät yhdessä osaston toiminnasta ja jäsenmaksuvarojen käytöstä. Jokaisella jäsenellä on oikeus osallistua ammattiosaston toimintaan ja tuoda omat ehdotuksensa osaston päätöksentekoon. Ammattiosaston kautta jokaisella jäsenellä on mahdollisuus vaikuttaa oman työpaikan, alueen ja liiton valtakunnalliseen toimintaan.

Ammattiosaston puheenjohtajan yhteystiedot saat työpaikkasi luottamushenkilöiltä. Jos työpaikallasi ei vielä ole SEL:n luottamushenkilöitä, yhteystiedot saat SEL:n aluetoimistosta. Ammattiosastot tiedottavat toiminnastaan, kokouksista ja tapahtumista myös SEL:n Elintae-lehden järjestöpalstalla.