SEL:n vaaleissa lähes 400 ehdokasta ja kaksi valtakunnallista vaaliliittoa

29.2.2012

Suomen Elintarviketyöläisten Liiton keskusvaalilautakunta vahvisti tänään liiton ja työttömyyskassan edustajakokousvaaleihin kaksi valtakunnallista vaaliliittoa.

Ainoana täyden, 194 ehdokkaan listan asetti Elintarviketyöläisten vaaliliitto, joka on tälläkin hetkellä liitossa enemmistöasemassa. Elintarviketyöläisten vaaliliiton ehdokas jatkamaan SEL:n puheenjohtajana on nykyinen liittopuheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen.

Lähes täyden, 193 ehdokkaan listan asetti vaaliliitto nimeltä Uudistava vaihtoehto. Uudistava vaihtoehto ei ole vielä asettanut liittopuheenjohtajaehdokastaan.

Keskusvaalilautakunnan suorittamassa arvonnassa ehdokaslistojen yhdistelmään kirjaimen A sai Uudistava vaihtoehto ja kirjaimen B Elintarviketyöläisten vaaliliitto.

Pohjoisessa vaalipiirissä asetettiin myös yksi valtakunnallisten vaaliliittojen ulkopuolinen ehdokas valitsijayhdistyksen toimesta.

SEL:n jäsenet voivat äänestää ehdokkaita postivaaleissa 28.3.-4.4.2012 tai uurnavaaleissa 18.-25.4.2012. Vaaleissa valitaan yhteensä 97 edustajaa Suomen Elintarviketyöläisten Liiton ja Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassan edustajakokouksiin, jotka ovat Hämeenlinnassa 8.-10.6.2012.

Edustajat kokouksiin valitaan vaaleissa vaalipiireittäin. SEL:n alueista Etelä-Suomi, Kaakkois-Suomi ja Itä-Suomi muodostavat Itäisen vaalipiirin, Länsi-Suomi ja Häme-Keski-Suomi muodostavat Läntisen vaalipiirin ja Pohjois-Suomi ja Vaasa muodostavat Pohjoisen vaalipiirin. Jokaisessa vaalipiirissä käydään oma vaali SEL:n neljällä sopimusalalla (leipomo, liha, maito sekä teollisuus- ja panimo).

  
Vaaliliittojen omat verkkosivut:
 SEL:n edustajakokousvaalisivut