Daniscolla Kotkassa 20 työpaikkaa uhattuna

30.1.2015

Danisco Sweeterners Oy:n Kotkan tehtaalla alkoivat viime viikolla yt-neuvottelut, joissa on uhattuna 20 ihmisen työpaikka. Työnantajan alustavan arvion mukaan mahdolliset henkilöstövähennykset kohdistuisivat 13 työntekijään ja seitsemään toimihenkilöön. Ylemmät toimihenkilöt on rajattu yt-neuvotteluiden ulkopuolelle.

Työnantaja tavoittelee yrityksen kannattavuuden parantamiseksi noin kolmen miljoonan euron vuotuisia säästöjä.

- Tilanne on vetänyt kaikkien mielet vakaviksi, näiden uutisten kanssa ei paljon riemuita, kun työpaikat ovat uhattuina, Daniscon Kotkan tehtaan työntekijöiden pääluottamusmies Tero Laurila sanoo.

Ksylitolia ja fruktoosia Kotkassa valmistava yritys työllistää tällä hetkellä 120 ihmistä, joista noin 65 työskentelee SEL:n työehtosopimuksen alaisissa töissä.

- Neuvotteluissa käsitellään myös työnkuvien muutoksia sekä muutoksia työaikoihin. Nämä voivat osaltaan johtaa työtehtävien loppumiseen. Neuvotteluissa on tarkoitus käsitellä myös vuokratyövoiman käytön periaatteita ja yhteistoimintaa konsernin muiden toimipaikkojen kanssa, Laurila kertoo.

Viimeksi Daniscon Kotkan tehtaalla käytiin yt-neuvottelut vuonna 2010, jolloin lähes viidesosa työpaikan henkilöstöstä sai lopputilin. Danisco kuuluu amerikkalaiseen Dupont-konserniin.


Lisätiedot:

Tero Laurila
pääluottamusmies
p. 040 047 9849