Maistuva ammatti -hanke esittelee elintarvikealaa nuorille

25.11.2012

Maistuva ammatti -hankkeella kannustetaan nuoria hakeutumaan töihin elintarvikealalle.

Elintarvikealan työmarkkinajärjestöt ovat aloittaneet yhteisen Maistuva ammatti -hankkeen, jolla lisätään nuorten tietoisuutta elintarviketeollisuuden eri ammateista koko ruuanvalmistusketjussa. Hanke kertoo alan erilaisista uravaihtoehdoista ja kannustaa nuoria hakeutumaan opiskelemaan alan oppilaitoksiin.

Maistuva ammatti -hankkeessa ovat mukana Agronomiliitto, Ammattiliitto Pro, Elintarviketeollisuusliitto ETL, Meijerialan Ammattilaiset MVL ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL. MMM on myöntänyt hankkeelle Laatuketjun hankerahoitusta.

Maistuva ammatti -verkkosivut on avattu osoitteessa www.maistuvaammatti.fi

- Tässä työssä on parasta, kun pääsee kehittämään uusia hyvänmakuisia ja kauniita kakkuja ja leivoksia, ja saa asiakkaat hyvälle tuulelle. Pääsen käyttämään luovuutta ja omaa taiteellista puolta, ja työn tulokset näkee hyvin nopeasti, kertoo kondiittorimestari Katri Mäkinen työstään Maistuva ammatti -hankkeen videolla.

Muissa hankkeen verkkosivuilta löytyvissä videoissa tutustutaan tuotekehittäjän sekä tuotekehitys- ja laatupäällikön työpäiviin. Sivuilta löytyy tietoa myös muista kuin videolla esitellyistä ammateista sekä koulutusmahdollisuuksista. Lisää videoita on tulossa myöhemmin.

- Videot ovat loistava keino näyttää käytännössä, mitä elintarvikealan osaajat työssään tekevät. Samalla haastateltavat pääsevät kertomaan koulutustaustastaan, Ammattiliitto Pron elintarvikealan sopimusvastaava Teija Sinisalo sanoo.

Lisätiedot: koulutussihteeri Jaana Saaranen, p. 020 774 0619