« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » Työttömyyskassa

Työttömyyskassa

Kun liityt SEL:n jäseneksi, liityt samalla Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassan jäseneksi.

Työttömyyskassan verkkosivuilta osoitteesta www.elintarvikekassa.fi löydät tietoa muun muassa ansiopäivärahan hakemisesta ja hakemusten käsittelytilanteesta.

Katso video: Näin ilmoittaudut työnhakijaksi TE-toimistoon

Katso video: Näin teet ansiopäivärahahakemuksen eAsioinnissa

Tee ansiopäivärahahakemuksesi sähköisesti työttömyyskassan eAsiointi-palvelussa.

Työttömyyskassan hakemusten käsittelytilanne, päivitetty 3.8.2020

 Hakemuslaji: Käsittelyaika:  Käsittelyssä nyt:
 Ensimmäinen ansiopäivärahahakemus Alle viikko29.7.2020 saapuneet
 Jatkohakemus, jossa on työpäiviä Alle viikko29.7.2020 saapuneet
 Jatkohakemus, jossa ei ole työpäiviä Pari päivää2.8.2020 saapuneet


Omavastuupäivät maksettu takautuvasti

Työttömyyden alussa oleva viiden päivän omavastuuaika poistettiin 9.4.2020 lakimuutoksella, joka on voimassa 16.3.-31.12.2020. Työttömyyskassa on korjannut 16.3.2020 jälkeen annetut päätökset automaattisesti ja jäsenille on maksettu takautuvasti ansiopäiväraha myös viiden päivän omavastuuajalta. Jos lomautuksesi tai työttömyytesi on alkanut 16.3.2020 jälkeen, mutta et ole saanut ansiopäivärahastasi vähennettyä omavastuuaikaasi takaisin, olethan yhteydessä työttömyyskassaan.

SEL:n 1,6 %:n jäsenmaksu sisältää myös työttömyyskassan jäsenmaksun.

Jos olet SEL:n opiskelijajäsen, työttömyyskassan jäsenyytesi alkaa vasta, kun olet palkkatöissä ja maksat palkastasi jäsenmaksun.

Työttömyyskassa maksaa työttömille ja lomautetuille jäsenilleen ansiopäivärahaa ja vuorotteluvapaalla oleville jäsenilleen vuorottelukorvausta. Lisäksi työttömyyskassa maksaa jäsenilleen liikkuvuusavustusta, jonka tarkoituksena on tukea työn vastaanottamista pitkän työmatkan päästä. Työttömyysetuutta voi saada myös työllistymistä edistävien palvelujen, kuten työvoimakoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun ajalta.

Kassan puhelinpalvelu

Työttömyyskassan puhelinpalvelu on auki arkisin kello 8.30-15.30 numerossa 09 4246 1210. Kassan etuuskäsittelijät vastaavat kysymyksiin tiistaisin ja torstaisin kello 9-11. Numeroon soittaminen maksaa soittajan operaattorin veloittaman normaalin puhelinmaksun verran. Päivärahan maksupäivät ovat tiistai, keskiviikko ja perjantai. Keskimääräiset käsittelyajat löytyvät työttömyyskassan verkkosivuilta.


5.8.2020 klo 10:15:06