Veli-Matti Kuntonen jatkaa SEL:n liittopuheenjohtajana, liittovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Eira Ylitalo-Salo

9.6.2012

SEL:n liittovaltuuston puheenjohtaja Eira Ylitalo-Salo ja liittopuheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen
SEL:n liittovaltuuston 2. varapuheenjohtaja Mauno Lemettinen, 1. varapuheenjohtaja Pentti Aaltovirta ja puheenjohtaja Eira Ylitalo-Salo sekä SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen ja liittohallituksen varapuheenjohtaja Marja Vilkman
SEL:n liittohallitus 2012-2017
SEL:n 19. edustajakokouksen 97 kokousedustajaa Hämeenlinnassa 8.6.2012

Suomen Elintarviketyöläisten liiton edustajakokous valitsi tänään Veli-Matti Kuntosen jatkamaan liiton puheenjohtajana. Kuntosella ei ollut vastaehdokkaita.

- Vaikka ajat ovat haastavat, yhdessä tekemällä huolehdimme siitä, että Suomessa tehdään kotimaista ruokaa kunnon työehdoilla tulevaisuudessakin. Liiton uusi hallinto on nyt saanut kokousedustajilta paljon hyviä eväitä siihen, mihin liiton pitää seuraavalla viisivuotiskaudella panostaa, Kuntonen sanoo.

SEL:n puheenjohtajana vuodesta 2006 lähtien toiminut espoolainen Veli-Matti Kuntonen on aikaisemmin työskennellyt Ruoka-Saarioisten päätoimisena pääluottamusmiehenä Sahalahdessa.

Liittovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin porilainen Eira Ylitalo-Salo. Ylitalo-Salo työskentelee HK Ruokatalon Euran tuotantolaitoksen päätoimisena pääluottamusmiehenä.

Liittovaltuuston ja liittohallituksen valitsemisen lisäksi Hämeenlinnassa koolla ollut SEL:n 19. edustajakokous muun muassa hyväksyi liitolle toiminta-ohjelman ja talouden suuntaviivat vuosille 2012-2017, teki liiton, aluejärjestöjen ja ammattiosastojen sääntöihin muutoksia, vastasi ammattiosastojen tekemiin aloitteisiin ja hyväksyi kolme julkilausumaa.


Edustajakokouksen julkilausumat:

Hyvä työympäristö on työntekijän perusoikeus

Lainsäädännön turvattava työntekijöiden tasavertaiset oikeudet

Työnantajat murtavat toimillaan sopimusyhteiskuntaa


Kuvia kokouksesta

Kokouksen kulusta raportoitiin SEL:n Twitter-sivuilla: http://twitter.com/selryfi


Veli-Matti Kuntonen:
Jokaiseen kuntaan lähiruokaohjelma kotimaisen ruuan aseman turvaamiseksi julkisissa hankinnoissa

Liitteet