« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » Jäsenyys » Jäsenedut

Jäsenedut

SEL:n jäsenenä olet oikeutettu rahanarvoisiin etuihin

Liiton jäsenyys kannattaa aina työsuhteesi muodosta riippumatta. SEL:n jäsenyydellä turvaat selustasi työelämässä ja työttömyyden varalta. Liiton jäsenenä olet mukana parantamassa elintarvikealan palkkoja ja muita työehtoja sekä työoloja. Mitä enemmän meitä on, sitä enemmän meillä on neuvotteluvoimaa kun palkoista ja muista työehdoista sovitaan.


Kun kuulut liittoon, liiton jäsenedut ovat käytössäsi, voit osallistua liiton toimintaan ja olla mukana vaikuttamassa ja päättämässä asioista. Liiton jäsenenä osallistut esimerkiksi työpaikkasi luottamusmiehen valintaan ja pääset päättämään, millaista toimintaa ammattiosastosi järjestää.


SEL:n jäsenmaksu on 1,6 % bruttopalkastasi ja se sisältää myös työttömyyskassan jäsenmaksun. Jäsenmaksu on kokonaisuudessaan verovähennyskelpoinen, mikä tarkoittaa, että maksat jäsenyydestäsi lopullisessa verotuksessasi vähemmän kuin mitä kuukausittain maksat liitolle palkastasi.

 


Palkka ja muut työehdot

SEL neuvottelee alan työnantajaliiton kanssa elintarvikealan työntekijöiden valtakunnalliset yleissitovat työehtosopimukset, joissa määritellään kaikkien elintarvikealan työntekijöiden palkka- ja muiden työehtojen vähimmäistasot, esimerkiksi työajat, lisät, ylityökorvaukset, lomat ja lomarahat sekä sairausajan palkka.

Paikallisesti sovitaan työehtosopimusta paremmista palkoista ja muista työehdoista, mutta ei huonommista.

 

Neuvonta ja oikeusapu

Jos sinulla on kysyttävää palkastasi tai muista työehdoistasi tai sinulle tulee niihin liittyviä erimielisyyksiä työnantajasi kanssa, liitto neuvoo ja auttaa sinua ratkaisemaan ongelmat.

Luottamusmies neuvoo ja auttaa sinua työpaikallasi. Jos työpaikallasi ei vielä ole luottamusmiestä tai et ole tällä hetkellä töissä, voit olla suoraan yhteydessä liiton aluetoimistoon.

Ellei sopua synny neuvottelemalla, liitto vie asiasi tarvittaessa oikeuden ratkaistavaksi. Sinulle voidaan myöntää liiton kokonaan kustantama oikeusapu, kun olet ollut liiton jäsen vähintään kuusi kuukautta ja maksanut jäsenmaksusi.

SEL:n seitsemän aluetoimistoa palvelevat jäseniä kaikissa työsuhteeseen, työehtoihin, työttömyysturvaan ja liiton jäsenyyteen liittyvissä asioissa.

Työttömyysturva

SEL:n jäsenmaksu sisältää myös työttömyyskassan jäsenmaksun. Työttömät ja lomautetut Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassan jäsenet saavat työttömyyskassasta ansiosidonnaista työttömyysturvaa, jos ansiopäivärahan jäsenyys- ja työssäoloehto täyttyy.

Työttömyyskassa maksaa jäsenilleen myös liikkuvuusavustusta ja vuorotteluvapaan ajalta vuorottelukorvausta

 

Lakkoavustus

Liiton jäsenille maksetaan lakkoavustusta, jos liitto julistaa lakon tai jos työnantaja julistaa työsulun.

 

Koulutus

Voit osallistua maksutta KSL-opintokeskuksen koulutuksiin. Jos toimit työpaikan tai ammattiosaston luottamustehtävissä, liitto tarjoaa sinulle monipuolista edunvalvonnan ja järjestötoiminnan koulutusta Murikka-opistolla. Myös ammattiosastot ja aluejärjestöt järjestävät jäsenilleen koulutustoimintaa. Tutustu liiton koulutustarjontaan.

 

Tiedotus

Saat SEL:n julkaiseman Elintae-lehden kotiisi 10 kertaa vuodessa. Liiton verkkosivuilta www.selry.fi ja vain jäsenille avoimesta SelNetistä, sähköisestä uutiskirjeestä sekä liiton sosiaalisen median kanavilta saat hyödyllistä tietoa. Linkin SelNettiin kirjautumiseksi löydät liiton verkkosivujen etusivulta. Selnetin kirjautumissivulla on ohjeet rekisteröitymiseksi.

 

Lehtietu

Jäsenenä saat SEL:n lehtiedun, jolla voit tilata palkansaajalehden kotiisi alennuksella. Etu voidaan myös yhdistää samaan osoitteeseen jo tilatun lehden maksamiseen. Etu on tarkoitettu kestotilaukseen tai vähintään 12 kuukauden määräaikaiseen tilaukseen. Liiton lehtietu on 33 tai 38 euroa vuodessa. Monet ammattiosastot myöntävät jäsenilleen lisäksi oman lehtiedun.

 

Vapaa-aika

SEL järjestää joka vuosi valtakunnalliset Kesäpäivät ja Talvipäivät, jotka keräävät satoja liiton jäseniä yhteen. Monet ammattiosastot tukevat jäsentensä osallistumista Kesä- ja Talvipäiville.

SEL:n jäsenten omassa kesäpaikassa Koivikkorannassa Kangasniemellä voit mökkilomailla jäsenetuhintaan.


Voit hakea lomajärjestöjen tuettuja lomia. Työttömille ja lomautetuille SEL:n jäsenille PHT:n, Hyvinvointilomien ja Solaris-lomien veikkausvoittovaroin järjestämät tuetut lomat ovat maksuttomia, muut maksavat itse loman omavastuuosuuden ja matkakulut.

Voit hakea SEL:n kulttuurirahastolta apurahaa kulttuuriharrastukseesi. Hakuaika on vuosittain 1.1.-28.2. ja hakuohjeista tiedotetaan Elintae-lehdessä ja liiton verkkosivuilla.

Matkustajavakuutus

SEL on vakuuttanut työikäiset jäsenensä Vakuutusyhtiö Turvan vapaa-ajan matkustajavakuutuksella, jonka ehdot löydät osoitteesta www.turva.fi/sel

Matkavakuutuskortti
 

Nuoret ja opiskelijat

Liiton nuorten toiminnasta vastaa nuorisojaosto. Alueellisesta nuorten toiminnasta vastaavat aluejärjestöjen nuorten ryhmät. Mukaan nuorten toimintaan pääset ottamalla yhteyttä liiton nuorisovastaavaan tai oman alueen nuorisovastaavaan. Nuorille on omaa toimintaa, koulutusta ja vapaa-ajan tapahtumia. Myös liiton aluejärjestöt ja ammattiosastot järjestävät nuorille jäsenille omaa toimintaa.

 

Nuorten toiminta on avointa kaikille liiton alle 35-vuotiaille jäsenille, myös opiskelijajäsenille. SEL:n opiskelijajäseneksi voivat liittyä ammatillisissa oppilaitoksissa elintarvikealaa opiskelevat. Opiskelijajäsenyys on maksuton.

 

Työttömät

Monet liiton aluejärjestöt ja ammattiosastot järjestävät työttöminä oleville liiton jäsenille omaa toimintaa. 

 

Eläkeläiset

Monet liiton aluejärjestöt ja ammattiosastot järjestävät eläkkeellä oleville liiton jäsenille omaa toimintaa.

 

25-vuotisjäsenloma

Sinulla on oikeus liiton maksamaan viiden vuorokauden virkistyslomaan hotellissa puolihoidolla, kun olet ollut ay-liikkeen jäsenenä yhtämittaisesti 25 vuotta, joista vähintään 10 viimeistä vuotta SEL:n jäsenenä. Lomaoikeutta ei ole jäsenellä, joka on siirtynyt eläkkeelle aikaisemmin kuin yhtämittainen 25 vuoden jäsenyysaika on tullut täyteen. Lomaoikeus tulee käyttää ennen eläkkeelle siirtymistä. Lomaoikeuden voi käyttää myös viikon omatoimiseen lomaan liiton kesäpaikassa Koivikkorannassa Kangasniemellä. Lue lisää SEL:n 25-vuotisjäsenlomista.

 

Muita jäsenetuja

SEL:n jäsenkortilla saat myös muita rahanarvoisia etuja työehtosopimuksen, edunvalvonnan ja oikeusavun lisäksi.

SEL:n jäsenet saavat alennuksia vakuutusyhtiö Ifin ja vakuutusyhtiö Turvan vakuutuksista.

Teboil antaa alennusta SEL:n jäsenille bensiinistä, dieselöljystä, voiteluaineista, autokemikaaleista, pesuista ja nestekaasupullon täytöstä.

Vaasan-leipomon myymälöissä SEL:n jäsenet saavat jäsenkorttia näyttämällä 20 %:n alennuksen ostoksista. Vaasan myymälöiden osoitteet ja aukioloajat löytyvät Vaasan verkkosivuilta.

Tallink Silja tarjoaa SEL:n jäsenille Club One -jäsenyyden veloituksetta suoraan kanta-asiakasohjelman keskimmäiselle eli Silver-tasolle. Club One -asiakkaaksi liityt SEL:n sopimusetunumerolla 7861 osoitteessa www.clubone.fi/erikoisliittyminen. Jos olet jo Bronze-tason asiakas, voit pyytää jäsenyytesi siirtämistä Silver-tasolle.

Eckerö Line myöntää SEL:n jäsenille 10–20 % alennuksen päivän risteily- tai reittihinnasta, kun varaus tehdään verkkokaupassa käyttämällä tuotekoodia: JARJ20.

SEL:n jäsenet saavat vähintään 15 %:n alennuksen Holiday Club -kylpylähotellien, Villas- ja Chalets -huoneistojen sekä loma-asuntojen päivän hinnoista, kun varaus tehdään ja maksetaan verkkokaupassa koodilla SEL15.

Solaris-kylpylät Kuopiossa, Lohjalla ja Saarijärvellä antavat SEL:n jäsenille 20 %:n alennuksen päivän majoitushinnoista. Jäsenyys on todistettava jäsenkortilla.

Härmän Kylpylä antaa SEL:n jäsenille alennusta 15 % majoituspakettien kulloinkin voimassa olevasta hinnasta, myös tarjouspaketeista, ravintolan ruuasta, pääsylipuista, hemmotteluhoidoista sekä kylpylälipuista. Etu on voimassa jäsenkorttia näyttämällä. Jäsenyydestä on ilmoitettava varauksen yhteydessä.

Etu 1: Kylpylän ja saunaosaston käyttö 8 €
Etu 2: Kylpylän vuosikortti 200 €
Etu 3: Kuntosalin 3 kk kortti 80 €
Etu 4: Kuntosalin kuukausikortti 30 €
Etu 5: Kylpylän käyttö ja buffet-ruokailu arkena 18 € ja viikonloppuna 22 €
Etu 6: Majoitus Härmän Kylpylässä 140 €/hlö (majoitus 2-hengen huoneessa, kylpylän ja kuntosalin vapaa käyttö, 2 x aamiainen ja 2 x lounas TAI päivällinen, sisäänpääsy tanssiravintolaan)

SEL:n jäsenet saavat Varkaudessa sijaitsevan Kylpylähotelli Kuntorannan kanta-asiakkuuden ja muita etuja.

SEL:n jäsenet ovat PHT:n jäsenyyden kautta oikeutettuja Hostellijärjestön jäsenetuihin Suomessa ja maailmalla.

SEL:n jäsenet saavat Into Kustannuksen verkkokaupasta 20 %:n alennuksen kaikista Innon ja Aulan kirjoista, myös ale-kirjoista. Alennuksen saat lisäämällä Kuponki-kohtaan koodin: SEL.

Olet oikeutettu myös SAK:n jäsenetuihin.

Lisäksi monilla ammattiosastoilla on omia paikallisia jäsenetuja. Seuraa ilmoittelua ja kysy lisää omasta ammattiosastostasi. Voit myös itse ehdottaa paikallista jäsenetua osastollesi. Ammattiosastosi löydät SEL:n jäsenkortistasi. 


14.8.2020 klo 07:25:20