Ammattiosastoilta pyydetään esityksiä tes-neuvotteluiden tavoitteiksi

25.4.2016

SEL ei ole mukana kilpailukykysopimuksessa ja valmistautuu käymään normaalit liittokohtaiset tes-neuvottelut uusista elintarvikealan työntekijöiden työehtosopimuksista.

SEL:n nykyiset työehtosopimukset ovat voimassa 31.1.2017 asti.

Työehtosopimusneuvotteluiden tavoitteiden asettamista varten SEL on pyytänyt ammattiosastoiltaan esityksiä tavoitteiksi.

Ammattiosastoilta toivotaan kolmen tärkeimmän muutosesityksen listaamista kultakin SEL:n viideltä sopimusalalta (leipomoala, liha-ala, meijeriala, teollisuus ja panimoala).

Neuvottelut viidestä työehtosopimuksesta käydään työnantajaliitto Elintarviketeollisuusliitto ETL:n kanssa. Maidonjalostajien ja meijeritukkukauppiaiden liitto M2L ei enää neuvottele uudesta työehtosopimuksesta, joten kaikkia meijerialan työntekijöitä koskeva työehtosopimus tehdään ETL:n kanssa.

Ammattiosastojen esitykset toimitetaan 17.6.2016 mennessä SEL:n sopimusosaston sihteeri Soile Parkkiselle. Esitykset voi lähettää sähköpostilla tai postitse osoitteeseen:

SEL
Soile Parkkinen
PL 213
00531 Helsinki

Työehtosopimusneuvottelukierrokselle valmistautumista ja myöhemmin neuvotteluiden etenemistä voi seurata SEL:n verkkosivuilla osoitteessa: www.selry.fi/tes.