Allekirjoita vetoomus suomalaisen Sisun ja Leafin Auran tehtaan puolesta

9.3.2012

Turun Makeistyöläisten ammattiosasto ei hyväksy Cloetta-konsernin eilen ilmoittamaa päätöstä harkita Leafin Auran makeistehtaan lakkauttamista ja sen koko tuotannon siirtämistä ulkomaille.

- Otimme tiedon vastaan tyrmistyneinä. Auran tehdas on taloudellisesti kannattava yksikkö, jolla on pitkät perinteet. Meitä on täällä yli sata työhönsä sitoutunutta ja ammattitaitoista työntekijää. Me haluamme pitää työpaikkamme ja tuotannon Suomessa, ammattiosaston puheenjohtaja, Auran tehtaan pääluottamusmies Sirpa Junikka sanoo.

Erityisesti Sisu- ja Leijona-pastillien valmistuksen siirto ulkomaille on saanut kuluttajat vastarintaan. Internetin keskustelupalstoilla on viritelty boikottikampanjoita ja moni on jo ilmoittanut lopettavansa Sisu-pastillien ostamisen, jos niiden valmistus viedään ulkomaille. Näillä näkymin Suomessa syötäisiin tulevaisuudessa italialaista Sisua.

- Boikotoinnin sijaan toivomme, että ihmiset antaisivat nyt palautetta suoraan yritykselle ja kertoisivat, että me haluamme ostaa jatkossakin Suomessa tehtyjä Sisuja ja muita Leafin makeisia, Junikka vetoaa.

Turun Makeistyöläisten ammattiosasto on myös aloittanut keräämään nimiä vetoomukseen sen puolesta, että Leafin Auran tehdas saa jatkaa toimintaansa ja että tutut kotimaiset makeiset, kuten Sisu- ja Leijona -pastillit sekä Aakkoset- ja Lätkäliiga- karkit valmistetaan jatkossakin Suomessa.

Vetoomuksen voi allekirjoittaa osoitteessa: