Starfood Finlandin yt-neuvotteluissa uhattuna 30 työpaikkaa

1.6.2016

Starfood Finland Oy:n tuotantolaitoksella Vantaalla maanantaina alkaneiden yhteistoimintaneuvotteluiden mahdolliset henkilöstövaikutukset kohdistuvat työnantajan arvion mukaan noin 30 ihmiseen.

Koko henkilöstöä koskevissa neuvotteluissa on esillä toimenpiteitä työtehtävien muutoksista henkilöstön osa-aikaistamisiin, lomautuksiin tai jopa irtisanomisiin. Neuvotteluiden tässä vaiheessa ei ole tiedossa, miten henkilöstövaikutukset kohdentuvat työntekijöihin ja toimihenkilöihin.

- Tavoitteenamme neuvotteluissa on, että henkilöstövaikutukset jäisivät mahdollisimman vähäisiksi ja että irtisanomiset vältetään, Starfood Finlandin työntekijöiden pääluottamusmies Chau Nguyen sanoo.

Starfood Finlandin tulos on ollut pitkään tappiollinen ja yhtiö on menettänyt tärkeitä asiakkuuksia. Tilanteen korjaamiseksi paitsi karsitaan kuluja, panostetaan myös uusiin asiakkaisiin ja tuotekehitykseen.

Starfood Finland, entiseltä nimeltään Finncatering, oli Finnairin tytäryhtiö vuoteen 2014 asti, jolloin Finnair myi yrityksen LSG Sky Chefsille. Starfood Finlandin henkilöstömäärä on tällä hetkellä noin 250.