Kuusamon Juuston henkilöstöä uhkaavat lomautukset ja irtisanomiset

4.4.2016

Kuusamon Juusto aloitti tänään Kuusamossa sijaitsevalla meijerillään koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut taloudellisista ja tuotannollisista syistä.

Työnantajan mukaan mahdolliset henkilöstövaikutukset koskisivat korkeintaan 10 henkilöä. Yt-neuvotteluissa puhutaan irtisanomisista, lomautuksista, osa-aikaistamisista ja töiden uudelleen järjestelyistä. Meijerin henkilöstömäärä on reilut 80, joista 50 työskentelee SEL:n työehtosopimuksen alaisissa töissä.

Kuusamon Juuston selliläisten työntekijöiden pääluottamusmies Heino Mursu sanoo, että tunnelmat ovat henkilöstön keskuudessa jännittyneet ja odottavat.

- Kevät on tuonut tullessaan ensin yrityssaneerauksen ja nyt myös yt-neuvottelut. Väistämättä tämä vaikuttaa työntekijöiden mielialaan. Pelko oman työpaikan menettämisestä on ihmisten ajatuksissa, Mursu kertoo.

Työnantajan tavoitteena on yt-neuvotteluissa lisätä yrityksen kannattavuutta ja saada aikaiseksi säästöjä. Mursu toivoo, että neuvottelut saadaan käytyä työnantajan kanssa asiallisesti ja että irtisanomisilta vältytään.

- Lomautukset olisivat inhimillisempi vaihtoehto kuin se että ihmiset joutuvat työttömäksi. Meillä on talossa paljon niitä, joiden työurat ovat pitkiä ja toiveena on, että ihmiset saisivat jatkaa Kuusamon Juuston palveluksessa, Mursu toteaa.

Yt-neuvottelut ovat osa Kuusamon Juuston yrityssaneerausta, johon yritys hakeutui helmikuussa. Vielä helmikuussa yritys arvioi, ettei yrityssaneeraus johda irtisanomisiin tai lomautuksiin.

Kuusamon Juusto aloitti toimintansa vuonna 2012 sen jälkeen, kun Arla Ingman ja sen tytäryhtiömeijeri Ranuan meijeri myivät osuutensa Kuusamossa sijaitsevasta JK Juusto Kairasta kolmannelle osakkaalle, Kuusamon osuusmeijerille. Kuusamon Juusto on Suomen pohjoisin juustomeijeri.


Lisätiedot:

Heino Mursu
pääluottamusmies
p. 040 706 7742