SEL tukee hallituksen leikkauspolitiikkaa vastustavaa mielenosoitusta

10.3.2016

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL tukee lauantaina 12.3.2016 Helsingissä järjestettävää Juha Sipilän hallituksen leikkauspolitiikkaa vastustavaa Joukkovoima-mielenosoitusta.

On selvää, että Suomen korkea työttömyys on valtava rasite julkiselle taloudelle. Suomessa maksetaan työttömyyskorvauksia lähes yhtä paljon kuin valtio ottaa velkaa. Keskustan, Perussuomalaisten ja Kokoomuksen muodostaman hallituksen toteuttama leikkauspolitiikka ei kuitenkaan ole oikea ratkaisu, ja sen vaikutukset ovat monella tavalla sekä inhimillisesti että yhteiskunnallisesti tuhoisat.

- "Tuottavuusloikka" palkkoja tai sosiaaliturvaa leikkaamalla ei ole ratkaisu Suomen ongelmiin, vaan se aiheuttaa niitä lisää, sillä se syö kotimaista ostovoimaa ja vähentää kotimaista kysyntää, mikä syventää taantumaa ja lisää työttömyyttä. Myös julkisista palveluista, kuten päivähoidosta tai koulutuksesta leikkaaminen tulee lisäämään epätasa-arvoa ja vähentämään Suomen kilpailukykyä. Nämä säästöt tulevat vielä kalliiksi, SEL:n liittohallitus korostaa.

Tässä tilanteessa valtion olisikin järkevää unohtaa talouskuripolitiikka ja suomalaisten elämää kurjistavien leikkausten sijaan elvyttää taloutta ja vähentää työttömyyttä työllistämällä ihmisiä julkisen sektorin investoinneilla esimerkiksi tasoittamaan Suomeen koko ajan kertyvää korjaus- ja hoivavajetta.


Mielenosoitus Facebookissa

Joukkovoima: Leikkauspolitiikkaa vastustava suurmielenosoitus Helsingissä 12.3.2016