Elintarvikealan työntekijät tukevat maanviljelijöiden mielenilmausta

10.3.2016

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL tukee Helsingissä perjantaina 11.3.2016 järjestettävää viljelijöiden traktorimarssia ja mielenosoitusta maatilojen talousahdingon vuoksi. Viljelijöiden tulot ovat tippuneet Venäjä-pakotteiden, vaikean markkinatilanteen ja tukimaksuviivästysten vuoksi.

Mielenilmauksellaan viljelijät vaativat Juha Sipilän hallitukselta ja Euroopan unionilta välittömiä toimia tilanteen korjaamiseksi ja suomalaisen ruuantuotannon turvaamiseksi.

- Elintarvikealan työntekijöiden mielestä on tärkeää, että kaikki kotimaisen elintarvikeketjun osat pärjäävät ja saavat oikeudenmukaisen korvauksen työstään. On myös hyvä, että ketjun toimijat toimivat ja puolustavat oikeuksiaan, SEL:n torstaina Helsingissä kokoontunut liittohallitus toteaa.

SEL uusii elokuussa tekemänsä ehdotuksen, että maan hallitus ja kotimaisen elintarvikeketjun toimijat arvioisivat yhdessä Venäjä-pakotteiden vaikutuksia ja pohtisivat keinoja haittojen minimoimiseksi sekä kotimaisen ruokaketjun vahvistamiseksi ja työpaikkojen turvaamiseksi.


Mielenosoitus Facebookissa

MTK: Traktorimarssi ja mielenosoitus vaativat välittömiä toimia viljelijän vaikean taloustilanteen selättämiseksi