Uuden keskusjärjestön syntyminen ratkeaa keväällä

2.3.2016

Liittojen kokous on tänään käsitellyt uuden palkansaajakeskusjärjestön perustamista edeltävää selvitystyötä. Helsingissä kokoontuneet selvitystyössä mukana olevat 49 ammattiliittoa arvioivat uuden keskusjärjestön perustamista työryhmien selvitysten pohjalta.

Ohjausryhmän puheenjohtaja Jarkko Eloranta kiittää valmistelutyön hyvää ilmapiiriä.

- Uuden keskusjärjestön perustamisen näkökulmasta kevät on ratkaiseva. Seuraavaksi sisällöt lähtevät liittojen hallintojen käsiteltäväksi.

Liittojen kokous täydensi selvitystyön esityksiä ja hyväksyi uuden keskusjärjestön strategian. Hankkeen ohjausryhmä kokoontuu 10.3.2016, jonka jälkeen selvitykset ja strategia siirtyvät liittojen hallintojen käsittelyyn.

Liittojen kokous hyväksyi myös hankkeen vuoden 2016 tarkennetun talousarvion. Uuden keskusjärjestön sääntöjen valmistelutyö on jo aloitettu. Samalla tarkentuu keskusjärjestön perustamisen aikataulu.

Selvityksessä kuvataan keskusjärjestön perustamisen keskeiset lähtökohdat ja tavoitteet, toiminnan painopisteet, hallinnolliset ja taloudelliset ratkaisut sekä järjestön perustamisprosessin askelmerkit ja käytännön toteutus.

Hankkeessa mukana olevat ammattiliitot edustavat noin 1,7 miljoonaa palkansaajaa ja yksinyrittäjää.

Uuden palkansaajakeskusjärjestön tavoitteena on vahvistaa palkansaajien ja yksinyrittäjien hyvinvointia sekä edistää yhteiskunnallista tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta. Järjestön on määrä aloittaa toimintansa vuoden 2017 alussa.

SEL on mukana selvittämässä uuden keskusjärjestön perustamista. SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen on hankkeen ohjausryhmän jäsen.

SEL:n liittovaltuusto päättää kevätkokouksessaan 20.5.2016, onko SEL mukana uudessa keskusjärjestössä, jos se syntyy.


Katso video: Projektipäällikkö Juha Heikkala kertoo Uusi keskusjärjestö -hankkeesta.


Uuden keskusjärjestön selvitystyötä voi seurata hankkeen verkkosivuilta www.uusikeskusjärjestö.fi