SEL ja työttömyyskassa muuttavat tänä vuonna Hakaniemestä Itä-Pasilaan uusiin toimitiloihin

1.3.2016

Asemamiehenkatu 2:ssa on myös muiden liittojen toimistoja.

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL on ostanut Ammattiliitto Prolta uudet toimitilat. Helsingissä Itä-Pasilassa osoitteessa Asemamiehenkatu 2, 8. krs, sijaitsevista 822 m2:n kokoisista tiloista allekirjoitettiin tänään kauppakirjat. Uudet tilat siirtyivät välittömästi SEL:n omistukseen ja hallintaan.

Liiton keskustoimisto ja Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassa muuttavat uusiin tiloihin myöhemmin tänä vuonna, kun uuden tilan muutostyöt ovat valmistuneet. Tiloihin tehdään 35 työhuonetta keskustoimiston ja kassan henkilöstölle sekä tarvittavat yhteiset tilat, kuten sosiaalitilat, kokoustilat sekä postitus- ja arkistotilat. Omien kokoustilojen tarve vähenee uusissa tiloissa, koska taloyhtiöstä on mahdollista vuokrata tarpeen mukaan kokoustiloja esimerkiksi hallinnon kokouksiin ja muihin isompiin kokouksiin.

SEL:n keskustoimiston ja työttömyyskassan nykyiset yhteensä 1306 m2:n suuruiset Hakaniemessä osoitteessa Siltasaarenkatu 6 sijaitsevat toimitilat ja osoitteessa Siltasaarenkatu 8-10 sijaitsevat kokoustilat myytiin tammikuussa kiinteistösijoitusyhtiö Antiloopille osana isompaa kolmen kiinteistön kokonaisuutta.

SEL on ollut helmikuun alusta asti tiloissa vuokralla. Kokoustilojen vuokrasopimus päättyi helmikuun lopussa, muiden tilojen osalta vuokrasuhde jatkuu siihen asti kunnes uudet tilat ovat muuttovalmiit. Muuttoajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

Antilooppi osti kaupassa kolme kiinteistöä osoitteista Siltasaarenkatu 6, Siltasaarenkatu 8-10 ja Paasivuorenkatu 4–6. Kaupan jälkeen Antilooppi omistaa Siltasaarenkatu 6 kiinteistön kokonaisuudessaan sekä enemmistön Siltasaarenkatu 8–10:n ja Paasivuorenkatu 4–6:n kiinteistöistä.

Myyjinä kaupassa olivat Helsingin Osuuskauppa Elanto, Palvelualojen Ammattiliitto PAM, Paperiliitto, Palvelualojen Työttömyyskassa, Julkisten ja Hyvinvointialojen Liitto JHL sekä Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL. Kiinteistöjen myyntiin kokonaisuutena päädyttiin kiinteistöyhtiöiden hallituksissa, koska kaikissa kolmessa kiinteistössä on edessä mittavat peruskorjaustyöt, joiden ajaksi tiloista olisi joka tapauksessa pitänyt muuttaa väistötiloihin jopa usean vuoden ajaksi.

Kiinteistökokonaisuuden kauppasumma oli 30 miljoonaa euroa, josta SEL:n omistamien tilojen osuus oli 1,5 miljoonaa euroa. SEL ostaa myynnistä saamillaan varoilla uudet toimitilat ja toteuttaa niihin tarvittavat muutostyöt.

Keskustoimiston lisäksi SEL:lla on seitsemän aluetoimistoa, jotka sijaitsevat Helsingissä, Turussa, Tampereella, Lahdessa, Kuopiossa, Vaasassa ja Oulussa. Etelä-Suomen aluetoimistoon keskustoimiston ja kassan muutto ei vaikuta, aluetoimisto pysyy Hakaniemessä osoitteessa Siltasaarenkatu 4, 5. krs.