Nestlén Turun lastenruokatehtaalla irtisanomisuhan alla 18 työntekijää

19.11.2015

Suomen Nestlé aloittaa Turun lastenruokatehtaallaan yt-neuvottelut, joiden piirissä on tehtaan koko henkilökunta. Heistä SEL:n työehtosopimuksella työskenteleviä työntekijöitä on noin 60.

Yt-neuvotteluiden syyksi on ilmoitettu yrityksen huonontunut taloustilanne, johon ovat vaikuttaneet lasipurkkeihin pakatun lastenruuan kysynnän lasku sekä Venäjän viennin tyrehtyminen.

Työntekijöitä edustava pääluottamusmies Maarit Lempinen kertoo, että neuvotteluissa puhutaan irtisanomisista, lomautuksista sekä työaikajärjestelyistä, joiden avulla työnantaja tavoittelee säästöjä.

Työnantajan ilmoituksen mukaan toimenpiteet koskettavat koko henkilöstöä ja mahdollinen vähennystarve on 7 ylempää toimihenkilöä, 8 toimihenkilöä ja 18 työntekijää. Myös 16 määräaikaisen työntekijän työsuhteen jatko vuoden lopussa on vaakalaudalla yt-neuvotteluiden takia.

- Olemme osanneet aavistella tilanteen huonontuneen, mutta aina tällainen yt-ilmoitus on iso shokki koko henkilökunnalle. Työllisyystilanne on muutenkin heikko, eikä vastaavaa työtä Suomesta löydy. Tässä taloudellisessa tilanteessa ihmiset pelkäävät työpaikkansa menettämistä, toivottavasti irtisanomisia tulee mahdollisimman vähän, Lempinen toteaa.


Lisätiedot:

Maarit Lempinen
pääluottamusmies
p. 040 552 4117