Saarioisten Valkeakosken ruokatehtaalla ulosmarssi vastalauseeksi työnantajan sanelulle yt-neuvotteluissa

30.10.2015

Saarioisten Valkeakosken ruokatehtaan työntekijät ovat marssineet ulos. Leipomossa työt keskeytyvät torstaiksi ja perjantaiksi. Työntekijät palaavat töihin sunnuntai-illalla alkavaan työvuoroon. Lihatehtaan ja kunnossapidon työntekijät ovat kaikki pois kolme työvuoroa ja palaavat takaisin töihinsä tiistaina.

Työntekijät marssivat ulos vastalauseeksi työnantajan toiminnalle parhaillaan käynnissä olevissa yhteistoimintaneuvotteluissa, joissa Saarioisten Valkeakosken ruokatehtaan ja keskuslähettämön työntekijöistä 33 on irtisanomisuhan alla.

Työnantaja ei ole ollut neuvotteluissa valmis etsimään vaihtoehtoja irtisanomisten välttämiseksi.

- Olemme esittäneet neuvotteluissa lomautuksia ja työjärjestelyjä, jotta työpaikkoja ei menetettäisi, mutta työnantaja on tyrmännyt työntekijäpuolen ehdotukset. Toivomme, että työnseisauksemme saisi työnantajan vielä harkitsemaan kantaansa ja saisimme työpaikat säilytettyä, Saarioisten Valkeakosken lihatehtaan työntekijöiden pääluottamusmies Lauri Niskanen kertoo.

Ulosmarssi koskee noin 220 työntekijää. Saarioisten yt-neuvotteluiden arvioidaan päättyvän marraskuun toisella viikolla.