Koff irtisanoo 24 ja lomauttaa työntekijöitään

16.10.2015

Sinebrychoff irtisanoo Keravan panimolta 24 työntekijää, joista 14 työskentelee tuotannossa ja 10 logistiikassa. Toimihenkilöt mukaan lukien työpaikkansa menettää työnantajan arvion mukaan 39 ihmistä ensi vuoden loppuun mennessä.

Lisäksi 60 tuotannon työntekijää lomautetaan niin, että jokainen on lomautettuna joka neljännen viikon. Lomautukset alkavat marraskuun ensimmäisellä viikolla ja jatkuvat näillä näkymin koko ensi vuoden ajan.

Elokuussa alkaneiden yt-neuvotteluiden lopputulos selvisi panimon työntekijöille tiistaina. Irtisanomiset olivat suuri pettymys, sillä työntekijät esittivät yt-neuvotteluissa, että irtisanomiset olisi vältetty kokonaan kaikkia työntekijöitä koskevilla kiertävillä lomautuksilla. Tämä ei kuitenkaan työnantajalle käynyt.

- Nämä irtisanomiset ovat turhia, ne olisi voitu välttää, jos työnantaja olisi halunnut. Työhönsä sitoutuneiden työntekijöiden irtisanominen on erityisen sydämetöntä tällaisena aikana, jolloin uutta työpaikkaa on vaikea löytää, Sinebrychoffin työntekijöiden pääluottamusmies Jukka Nissinen toteaa.

Sinebrychoff on osa tanskalaista maailmanlaajuista Carlsberg-panimokonsernia.