Hallituksen pakkotoimia vastustetaan mielenosoituksella 18.9.2015 Helsingissä

11.9.2015

SAK:laisten, Akavalaisten ja STTK:laisten ammattiliittojen jäsenet osoittavat mieltään hallituksen pakkotoimia vastaan Helsingin Rautatientorilla perjantaina 18.9.2015 kello 11 alkaen. SEL on mukana mielenosoituksessa.

- Me emme hyväksy hallituksen pakkotoimia ja tulemme toimimaan kaikin keinoin niitä vastaan. Meidän elintarviketyöläisten on syytä olla paikalla mielenosoituksessa kertomassa hallitukselle, mitä työpaikoilla ajatellaan hallituksen esityksistä, SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen toteaa. 

Mielenosoituksella puolustetaan työmarkkinajärjestöjen vapaata oikeutta sopia työ- ja virkaehtosopimuksista ja vastustetaan hallituksen yksipuolisia päätöksiä heikentää palkansaajien työehtoja. Hallitus ilmoitti tiistaina muun muassa vuosilomaoikeuden rajoittamisesta, sairausloman palkattomasta karenssipäivästä, arkipyhien palkattomuudesta sekä ylityö- ja sunnuntaikorvauksien leikkaamisesta pakottamalla.

Palkansaajakeskusjärjestöjen puheenjohtajat korostavat, että työntekijöiden on mahdoton hyväksyä hallituksen pakkotoimia. Hallitus ei kunnioita työntekijöiden ja työnantajien välistä oikeutta sopia työn hinnasta ja muista työehdoista. Se uhkaa myös rikkoa kansainvälisesti tunnustettua periaatetta, jonka mukaan laki suojelee lähtökohtaisesti heikompaa osapuolta.

Mielenosoitukseen ovat ammattiliittojen jäsenten lisäksi tervetulleita kaikki, jotka ovat huolestuneita hallituksen tavasta ja keinoista tehdä leikkauksia. Paikalle kutsutaan myös kaikkien eduskuntaryhmien edustajat.

Mielenosoituksen lisäksi kantaa voi ottaa allekirjoittamalla nettiadressin. Palkansaajien keskusjärjestöt ovat avanneet osoitteessa terveisethallitukselle.fi adressin, jossa vastustetaan työehtojen yksipuolista heikentämistä ja puolustetaan sopimisen oikeutta.

STOP - Palkansaajien mielenosoitus perjantaina 18.9.2015 Helsingissä -tapahtuma Facebookissa