Koffin työntekijät marssivat Keravalla ulos, Koff aikoo irtisanoa 51 työntekijää

23.3.2011

Juoma-alan yhtiö Sinebrychoffin työntekijät ovat marssineet ulos työpaikaltaan Keravalla tänään keskiviikkona klo 22. Ulosmarssi on mielenilmaus työnantajan esittämiä irtisanomisia vastaan.

Koffin yt-neuvottelut henkilöstön vähentämiseksi Keravalla päättyivät tällä viikolla. Neuvottelut koskivat panimon tuotannon ja logistiikan noin 400 työntekijää. Työnantajaa neuvotteluissa edustanut neuvottelukunta päätti esittää yhtiön johdolle, että 51 työntekijän työsuhde tullaan irtisanomaan. Yhtiö tehnee lopullisen päätöksen viikon sisällä.

- Olemme todella pettyneitä työnantajan neuvottelijoiden esitykseen 51 työntekijän irtisanomisesta. Työntekijöiden puolelta kaikki olisivat olleet valmiita kantamaan kortensa kekoon irtisanomisten välttämiseksi. Esitimme työnantajalle, että kaikki työntekijät olisivat olleet jonkun aikaa lomautettuna seuraavien 2-3 vuoden aikana, jolloin työntekijöiden eläkkeelle siirtymiset olisivat hoitaneet työnantajan kustannussäästöjen tarpeen ilman irtisanomisia, sanoo Koffin Keravan tehtaan pääluottamusmies Jukka Nissinen.

Työnantaja ilmoitti neuvotteluiden alkaessa, että työntekijöiden vähennystarve on 44-55, ja se uhkaa nyt toteutua lähes täysimääräisenä.

- Kun yritys investoi voimakkaasti ja lisää automaatiota tehtaalla, on selvää, että työntekijöiden tarve vähenee, mutta silti työnantajan neuvottelijoiden toimintaa ei voi hyväksyä. Kustannussäästöt voitaisiin hoitaa inhimillisesti, ilman irtisanomisia. Meillä on täällä pitkiä työuria ja työntekijät ovat sitoutuneita yritykseen. Irtisanomisilla tuhottaisiin Koffin henkeä. Vetoamme ulosmarssillamme työnantajaan, että esitettyjä irtisanomisia ei toteuteta, Nissinen vaatii.

Työntekijät palaavat takaisin töihin lauantai-illalla.

- Kyllä tämä ulosmarssi on suoraa seurausta työnantajan toimista. Kun työnantaja suhtautuu välinpitämättömästi työntekijöiden esityksiin irtisanomisten välttämiseksi, niin lopputulema menee vanhan sanonnan mukaisesti: niin metsä vastaa kuin sinne huutaa, sanoo Suomen Elintarviketyöläisten Liiton puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen.

Lisätiedot:
Jukka Nissinen
pääluottamusmies
p. 040 839 5341