Fazerin työntekijät marssivat Vantaalla ulos vastalauseena leipomon irtisanomisille

31.8.2015

Fazerin Vantaan leipomon työntekijät marssivat ulos leipomosta tänään iltapäivällä yhteistoimintaneuvotteluiden tuloksen selvittyä.

Leipomon työntekijät ovat pettyneitä yt-neuvotteluiden lopputulokseen ja irtisanottavien suureen määrään.

- Neljä kuukautta kestäneet yt-neuvottelut olivat kuin hukkaan heitettyä aikaa. Työnantaja ei ottanut huomioon työntekijöiden esityksiä työpaikkojen säilyttämiseksi, tiivistää Fazerin Vantaan leipomon työntekijöiden pääluottamusmies Jouni Ahjolinna.

Fazer tiedotti tänään toteuttavansa yt-neuvotteluiden tuloksena Vantaan leipomon toiminnan sopeuttamiseksi sekä rakenteellisia että toiminnallisia muutoksia. Työnsä menettää 40 ihmistä, heistä 16 on eläkejärjestelyiden piirissä. Lisäksi konditoria siirretään Vantaalta Fazerin Järvenpään leipomoon.

Fazerin mukaan Vantaan leipomon tuotantomäärät ovat laskeneet ja työ leipomossa on vähentynyt, muutosten taustalla on ”tarve sopeuttaa toimintaa muuttuneeseen markkinatilanteeseen ja turvata leipomotoiminnan kilpailukyky edelleen tulevaisuudessa”.

Huhtikuussa alkaneet yt-neuvottelut koskivat Vantaan leipomon tuotannon ja kunnossapito- ja ylläpito-osaston työntekijöitä. Niiden piirissä oli 270 henkilöä.

Kesäkuussa Fazer tiedotti investoivansa Vantaan tehdasalueelle rakennettavaan uuteen vierailukeskukseen.


Uutista korjattu 31.8.2015 klo 15.25: Aamuvuoro marssi ulos ja klo 14 alkaneen iltavuoron tuotanto pyörii leipomossa normaalisti. Työntekijät käsittelevät yt-tilannetta työhuonekunnan kokouksessa jälleen torstaina 3.9.2015.


Lisätiedot:

Jouni Ahjolinna
Fazerin Vantaan leipomon työntekijöiden pääluottamusmies
p. 040 825 6516