Panda aloittaa yt-neuvottelut Vaajakoskella

14.3.2011

Lakritsia ja suklaata Vaajakoskella valmistava Pandan makeistehdas aloittaa yhteistoimintaneuvottelut 21.3.2011.

-  Yrityksen ilmoituksen mukaan syynä henkilöstön vähennystarpeeseen ovat tuotannon tehostamisesta johtuvat investoinnit, kertoo pääluottamusmies Taisto Färman.

 -  Yt-neuvottelut koskevat 9 henkilöä, joista neljää toimihenkilöä ja viittä työntekijää.

 -  Tällä hetkellä on meneillään usean miljoonan euron investoinnit, joissa kahden eri tehtaan toiminnot yhdistetään samaan rakennukseen, tästä johtuen yrityksen mukaan tulee tarvetta myös henkilöstörakenteen muutokseen.

 -  Tavoitteena henkilöstöllä on välttää irtisanomiset. Viime kerralla, muutama vuosi sitten käydyissä yt-neuvotteluissa löysimme monia hyvä ratkaisuja ja irtisanomisilta säästyttiin. Toivomme, että nämäkin yt-neuvottelut käydään hyvässä hengessä ja pyrkimyksemme välttää irtisanomiset onnistuu.

 -  Uskon itse, että tähän tilanteeseen osasyynä on myös makeisveron nousu. Kulutus on makeismarkkinoilla laskenut veron myötä, ja vaikutukset työllisyyteen alkavat näkyä yt-neuvottelujen kautta varmasti, Färman toteaa vakavana.

Panda on Suomen toiseksi suurin makeisvalmistaja noin kahdeksan prosentin markkinaosuudellaan. Panda on osa norjalaista Orkla-konsernia, jonka liikevaihto on noin 7, 7 miljardia euroa. Konsernin palveluksessa on maailmanlaajuisesti noin 35 000 henkeä, joista Suomessa noin 275 henkilöä.