SEL:n ja M2L:n maidonjalostusalan työehtosopimuksesta yleissitova

15.6.2015

Meijeriteollisuuden työntekijöillä on jälleen yleissitova työehtosopimus.

Työehtosopimuksen yleissitovuuden vahvistamislautakunta päätti 1.6.2015, että Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL:n ja Maidonjalostajien ja meijeritukkukauppiaiden liitto M2L:n välinen maidonjalostusalan työntekijöitä koskeva työehtosopimus on yleissitova.

Lautakunta päätti takautuvasti, että SEL:n ja M2L:n välinen työehtosopimus on ollut yleissitova sen alkamisajankohdasta eli 1.4.2014 lukien.

Yleissitovuus tarkoittaa, että SEL:n ja M2L:n välinen työehtosopimus määrittelee meijerialan työntekijöiden vähimmäistyöehdot M2L:n jäsenyrityksissä ja kaikissa muissa meijerialan yrityksissä, jotka eivät ole Elintarviketeollisuusliitto ETL:n jäsenyrityksiä.

- Yleissitova työehtosopimus määrittelee myös meijerialan järjestäytymättömien yritysten ja työntekijöiden vähimmäistyöehdot, SEL:n sopimuspäällikkö Erkki Rantamaa korostaa.

SEL:n ja ETL:n välinen meijerialan työntekijöiden työehtosopimus on normaalisitova eli se määrittelee vähimmäistyöehdot vain ETL:n jäsenyrityksissä.

Viime vuoden syyskuussa lautakunta päätti takautuvasti, että SEL:n ja Elintarviketeollisuusliitto ETL:n välinen meijerityöntekijöitä koskeva työehtosopimus ei ole enää yleissitova ja että se on ollut sopimuskauden alusta eli 1.4.2014 alkaen normaalisitova. Hetken aikaa alalla oli siis kaksi normaalisitovaa työehtosopimusta, eikä lainkaan yleissitovaa työehtosopimusta.

Meijerialalle syntyi toinen alan työntekijöitä koskeva työehtosopimus, kun Valio erosi ETL:stä vuoden 2012 alusta ja perusti uuden työnantajajärjestön, M2L:n. Valio on Suomen ylivoimaisesti suurin meijeriteollisuuden yritys. Viime vuonna sen henkilöstömäärä oli 4 600.