Fazerin luottamushenkilöt vetoavat johtoon: Irtisanomiskierteen loputtava

21.5.2015

Fazer-konsernin työntekijöitä edustavat SEL:n luottamushenkilöt vetoavat yrityksen johtoon jatkuvan henkilöstön irtisanomisiin johtavien yhteistoimintaneuvotteluiden kierteen lopettamiseksi.

- Me tarvitsemme työrauhaa. Jatkuva epävarmuus tulevaisuudesta heikentää koko työyhteisön työhyvinvointia ja työssä jaksamista sekä laskee pitkällä aikavälillä työn tuottavuutta, Fazer-konsernin työntekijöitä edustavat SEL:n luottamushenkilöt kirjoittavat keskiviikkona johdolle toimitetussa avoimessa kirjeessään.

Parhaillaan Fazer käy yt-neuvotteluita Vantaan leipomossa, josta ollaan irtisanomassa 45 ihmistä. Yt-neuvottelut ovat käynnissä myös kolmen lähileipomon lakkauttamiseksi Loimaan Prismassa, Länsikeskuksen Prismassa Turussa ja Zeppelinin Prismassa Oulussa. Lähileipomoissa irtisanomisuhan alla on yhdeksän ihmistä. Aikaisempien yt-päätösten perusteella tänä vuonna toimintansa lopettavat Fazerin Hyvinkään ja Ulvilan leipomot sekä Raision Myllyn Prisman lähileipomo.

Työntekijöiden irtisanomisten sijaan luottamushenkilöt vaativat Fazeria käyttämään muita keinoja, kuten henkilöstön lomauttamista ja kouluttamista.

- Mikäli irtisanomisia kuitenkin tehdään, ne on tehtävä nykyistä inhimillisemmin niin, että niin sanotut vapaaehtoiset lähtijät ja putkeen pääsijät huomioidaan, luottamushenkilöt sanovat.

Luottamushenkilöt vaativat Fazeria toimimaan omien arvojensa mukaisesti vastuullisena yrityksenä ja työnantajana, joka valmistaa Suomessa myytävät tuotteensa Suomessa kunnon työehdoilla työntekijöillä, jotka maksavat veronsa Suomeen.

- Tuotantoa ei saa siirtää Suomen rajojen ulkopuolelle tehtäväksi. Se on myös strategisesti väärä valinta, sillä suomalaiset kuluttajat arvostavat yhä enemmän kotimaista ja lähituotantoa, luottamushenkilöt toteavat.