Valion pääluottamusmiehet: Valion näytettävä esimerkkiä vastuullisena työnantajana: Ei nollasopimuksia kokoaikaisten työsuhteiden kustannuksella

28.4.2015

Valion SEL:n työehtosopimuksella työskenteleviä työntekijöitä edustavat pääluottamusmiehet kokoontuivat tänään ensimmäistä kertaa toissa viikolla annetun yt-ilmoituksen jälkeen. Yt-neuvottelut ovat käynnistyneet Valion yksiköissä viime viikolla koskettaen 2900 ihmistä ja pahimmillaan työnsä menettää 320 ihmistä.  Saamaan aikaan yhtiön Toholammin ja Kaitsorin tehtaiden tuotantoa ollaan ajamassa alas aiemmin tehtyjen päätösten mukaisesti tämän vuoden aikana.

Pääluottamusmiehet pitävät ilmoitettua vähennystarvetta ylimitoitettuna siihen, mitä nykyisen tuotannon pyörittämiseen tarvitaan. Jo viime vuonna konsernin työntekijöitä lomautettiin ja irtisanottiin, eikä määräaikaisia työsuhteita jatkettu.

- Valio on jo nyt vähentänyt väkeä ja karsinut kustannuksia sopeuttaen toimintaansa muuttuneeseen markkinatilanteeseen. Toteutuessaan nyt ilmoitettu henkilöstön vähentämistarve vaarantaa koko Valion brändin tulevaisuuden, pääluottamusmiehet toteavat.

Pääluottamusmiehet ovat erityisen huolissaan kehityssuunnasta, joka näyttää siltä, että vakituisten ja kokoaikaisten työntekijöiden työpaikkoja vähennetään ja tulevaisuuden työsuhteet solmitaan yhä useammin niin kutsutuilla nollatyösopimuksilla. Nyt alkaneiden yt-neuvottelujen piiristä on useissa toimipisteissä rajattu pois kutsuttaessa ja tarvittaessa töihin tulevien kanssa solmitut työsuhteet.

- Meillä on vahva epäilys, että työnantaja pyrkii näillä keinoin lisäämään niin kutsuttujen nollasopimuslaisten reserviä. Tämä on täysin tuomittavaa. Lähtökohtana täytyy olla, että Valiolla solmituissa työsopimuksissa määritellään työaika ja työsuhteen pituus selkeästi, pääluottamusmiehet toteavat.

Pääluottamusmiehet toivovat työnantajalta vastuullisuutta ja esimerkillisyyttä ja vaativat irtisanomisten sijaan Valiota käyttämään pehmeämpiä keinoja.  Vaikeina aikoina tulisi panostaa henkilöstön kouluttamiseen sekä käyttää tarvittaessa lomautuksia. Yritykseen sitoutunut ja työnsä moitteettomasti tekevä henkilöstö on jo nyt tiukoilla ja irtisanomisuhka vaikuttaa työhyvinvointiin.

- Työntekijät ovat ottaneet alkaneet yt:t raskaasti. Työtä tehdään jo nyt jaksamisen äärirajoilla ja väen vähentäminen merkitsee kohtuuttoman työtaakan lisääntymistä. Valion ei mielestämme kannata luopua osaavasta henkilökunnasta joka loppuviimein on menestyvän yrityksen tärkein voimavara.

Lisätiedot:

Pääluottamusmies Antti Parviainen, Tampere, p. 050 384 2505
Pääluottamusmies Harri Lantto, Oulu, p. 050 398 7376
Pääluottamusmies Tarja Hietanen, Jyväskylä, p. 050 384 0835
Pääluottamusmies Jukka Piiroinen, Joensuu, p. 050 384 1292
Pääluottamusmies Ilpo Vehniäinen, Äänekoski, p. 050 384 2841
Pääluottamusmies Toni Hamutta, Helsinki, p. 040 769 1902
Pääluottamusmies Lauri Iivarinen, Vantaa, p. 050 384 0652
Pääluottamusmies Jaana Kanto, Riihimäki, p. 040 844 9153
Pääluottamusmies Tiina Piitulainen, Suonenjoki, p. 050 398 1165
Pääluottamusmies Ville Heikkinen, Lapinlahti, p. 050 345 5985
Pääluottamusmies Pasi Mäkinen, Turenki, p. 050 384 1190