KKO ei myöntänyt valituslupaa, HK Ruokatalo maksaa isot korvaukset perusteettomista irtisanomisista

15.12.2010

HK Ruokatalo joutuu maksamaan isot korvaukset Forssan tuotantolaitoksesta perusteettomasti irtisanomilleen työntekijöille. Korkein oikeus päätti joulukuun alussa, että se ei myönnä HK Ruokatalolle valituslupaa asiassa. Tämä tarkoittaa, että Turun hovioikeuden toukokuussa 2010 antama tuomio ja korvauspäätös saivat lainvoiman.

HK Ruokatalo tuomittiin hovioikeudessa maksamaan irtisanomilleen Forssan tuotantolaitoksen työntekijöille yhteensä lähes 800 000 euron korvaukset perusteettomista irtisanomisista. Työntekijöiden saamat korvaussummat vaihtelevat 5 000 ja 27 000 euron välillä. Lisäksi HK Ruokatalo joutuu maksamaan työntekijöille viivästyskorot kolmelta vuodelta ja Työttömyysvakuutusrahastolle korvauksia 140 000 euroa.

HK Ruokatalo irtisanoi tuotannolliseen ja taloudellisiin syihin vedoten Forssassa noin sata henkilöä vuosina 2006 ja 2007, joista 70 työntekijää vei perusteettoman  irtisanomisensa oikeuteen ja vaati korvauksia. Irtisanotut työntekijät työskentelivät teurastajina, lihanleikkaajina ja -paloittelijoina.

Hovioikeus katsoi HK Ruokatalon laiminlyöneen työsopimuslain velvoittaman uudelleensijoittamisen, sillä työtä olisi ollut tarjolla yhtiön muissa yksiköissä.

Turun käräjäoikeus tuomitsi HK Ruokatalon maksamaan korvaukset kaikille, mutta hovioikeus palautti 12 henkilön osalta jutun uudelleen käsiteltäväksi käräjäoikeuteen. Nyt kun Korkein oikeus on päättänyt olla myöntämättä valituslupaa ja hovioikeuden päätös on saanut lainvoiman, pääsee asian käsittely vihdoin jatkumaan 12 henkilön osalta käräjäoikeudessa, ja loput 58 saavat nyt hovioikeuden heille määräämät korvaukset.