SEL selvitti, mitä mieltä puolueet ovat nollatyösopimusten kieltämisestä ja elintarvikkeiden alkuperämerkinnöistä

8.4.2015

SEL selvitti, mitä mieltä eduskuntapuolueet ovat nollatyösopimusten kieltämisestä lailla ja elintarvikkeiden pakollisista alkuperämaa- ja valmistusmaamerkinnöistä.

Puolueista vain SDP ja Vasemmistoliitto ovat valmiita yksiselitteisesti kieltämään nollatyösopimukset lailla. Pakolliset elintarvikkeiden alkuperämerkinnät sen sijaan saavat enemmän kannatusta, sillä niitä puolueista vastustavat vain Kokoomus ja Kristillisdemokraatit. Tutustu puolueiden kantoihin SEL:n eduskuntavaaliverkkosivuilla. 

Puolueiden vastaukset perusteluineen julkaistiin SEL:n Elintae-lehdessä, joka ilmestyi 26.3.2015.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut tänään ja se jatkuu 14.4.2015 asti. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 19.4.2015, silloin selviää, ketkä päättävät kansanedustajina Suomen asioista seuraavat neljä vuotta. SEL kannustaa kaikkia tutustumaan eri puolueiden vaaliohjelmiin, vertailemaan niitä ja ehdokkaita sekä vaikuttamaan äänestämällä!

SEL:n eduskuntavaalisivuilta löytyvät SEL:n hallitusohjelmatavoitteet 2015-2019 ja vaaleissa ehdolla olevat SEL:n jäsenet. Lisäksi sivuilta löytyvät linkit muun muassa äänestysohjeisiin, SAK:n vaalisivuille sekä Työttömien vaalikoneeseen.