Orklan Pandan tehtaalla jälleen lomautus- ja irtisanomisuhka

27.1.2015

Orkla Confectionery & Snacks Finland Ab on aloittanut jälleen tammikuussa Pandan makeistehtaalla Jyväskylän Vaajakoskella yt-neuvottelut, joiden piirissä on 136 tehtaan tuotannon ja varaston työntekijää. Kunnossapitoa ja tehtaanmyymälää neuvottelut eivät koske.

Työnantajan mukaan kustannussäästöjä on tehtävä kannattavuuden parantamiseksi, sillä makeisten kysyntä on vähentynyt.

Mahdolliset irtisanomiset tai osa-aikaistamiset koskevat työnantajan alustavan arvion mukaan enintään 30 tuotannon ja varaston työntekijää. Mahdolliset lomautukset sen sijaan voisivat toteutuessaan koskea koko tuotannon ja varaston henkilöstöä.

- Yt-neuvottelut ovat viime vuosina valitettavasti olleet jokavuotinen asia meillä, että sinänsä tämä ei ollut meille yllätys, mutta mahdollisten irtisanottavien määrä, 30, tuntuu todella kovalta. Toivottavasti kuitenkin selviämme lomautuksilla, ilman irtisanomisia, pääluottamusmies Esa Väyrynen kommentoi ennen neuvotteluiden alkamista.

Toimitusjohtaja Pasi Flinkmanin mukaan aiemmin suunniteltuja yksittäisten tuotteiden tuotannon siirtoja Viroon ei olla toteuttamassa, vaan säästöt on tarkoitus saavuttaa Vaajakosken tehtaan tehokkuutta kehittämällä.

Joulusesonki alkaa näkyä tehtaan tuotantomäärissä ja työvoiman tarpeessa jo kesällä.


Lisätiedot:

Esa Väyrynen
pääluottamusmies
p. 050 305 8136