Raisio sulkemassa kasviöljynpuristamonsa lopullisesti

20.9.2014

Raisio Oyj aloitti syyskuussa yt-neuvottelut Proteinoilin toiminnan lopettamiseksi. Öljynpuristamon toiminta on ollut jo yli puoli vuotta alasajettuna ja henkilöstö lomautettuna.

Yt-neuvotteluiden seurauksena koko henkilöstö tullaan todennäköisesti irtisanomaan. Raision mukaan öljynpuristaminen ei ole enää kannattavaa toimintaa, koska ulkomainen raaka-aine on ollut kallista ja kotimaista raaka-ainetta on ollut saatavilla liian vähän.

Pääluottamusmies Jyrki Nurmi sanoo, että henkilöstö on lopettamispäätökseen todella pettynyt, vaikka täytenä yllätyksenä se ei tullutkaan.

- Raisio jatkaa valitsemallaan tiellä ja jatkaa tehdasyksiöidensä alasajoa tasaiseen tahtiin. Raision tehdasalueen tarina on 2000-luvulla ollut surullinen. Liian monta ihmistä on menettänyt työpaikkansa.

Nurmi arvostelee pörssiyhtiön lyhytjänteistä strategiaa.

- Ei riitä, että tehdas tuottaa voittoa, vaan on jatkuvasti tuotettava enemmän ja enemmän, kunnes kasvu ei enää jatku . Proteinoilin yksikkö tuotti toki tappiota viimeiset vuodet raaka-aineen korkea hinnan vuoksi, mutta kokonaisuus on silti ollut plussan puolella.