ETL purkamassa työsulkua

26.4.2010

Elintarviketeollisuusliitto ry (ETL) ilmoitti keskeyttävänsä työsulun huomenna 27.4.2010 kello 22. Päätös ei yllättänyt elintarviketyöntekijöitä, sillä merkittävä osa työnantajista on jo aiemmin ilmoittanut pysyvänsä työsulun ulkopuolella.

Työsulun peruuttamista ei voi tehdä yksipuolisella ilmoituksella, eikä työnantajaliitto voi velvoittaa työntekijöitä palaamaan työsulkuun laitetulle työpaikalle. SEL tekee päätöksen työsulun peruuttamisen hyväksymisestä huomisaamuna ja selvittää työntekijöiden mahdollisen työhönpaluun aikataulun. Tiedotusvastuu työsulun mahdollisesta päättymisestä on työnantajilla.

Leikkiminen vakavilla työtaistelutoimilla herättää huolta sopimusosapuolen kyvystä neuvotella alalle työehtosopimusta.

-ETL pelasi koko alaa ajatellen turhaa uhkapeliä työsulkuilmoituksellaan. Pelaaminen upporikasta tai rutiköyhää ei anna kuvaa vakaasta neuvottelijaliitosta. SEL:n etu on, että vastapuoli on yhtenäinen ja kykenevä tekemään alalle kestävän työehtosopimuksen. Toivottavasti työnantajaliitto saa rivinsä yhtenäisiksi ja pystymme käymään jatkossa menestyksekkäästi sopimusneuvotteluja, kommentoi puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen ETL:n ilmoitusta.