Raisioagro vähentää 43 työpaikkaa Kouvolasta ja Raisiosta

12.6.2014

Raisioagro tiedotti eilen lopettavansa yt-neuvotteluiden seurauksena sian- ja siipikarjanrehujen valmistuksen Raision tehtaalla syyskuun loppuun mennessä.  Yt-neuvotteluiden tuloksena vähennetään 43 työpaikkaa, joista irtisanomisten kautta 27. Osa päättyvistä työsuhteista on määräaikaisia ja osa luonnollista poistumaa.

Irtisanomiset koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä. Työntekijöitä vähennetään Kouvolasta 7 ja Raisiosta 12, loput työpaikkansa menettäneistä ovat toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä.

Henkilöstöryhmät tekivät neuvotteluissa useita esityksiä irtisanomisten välttämiseksi ja minimoimiseksi, mutta ne eivät näkyneet työnantajan päätöksissä.

- Tämä oli todella ikävä lopputulos. Olemme surullisia, että taas työpaikat vähenevät, Raisioagron Raision tehtaan pääluottamusmies Jyrki Nurmi sanoo.

Raision rehutehtaalla jatkuu kalanrehujen ja rehujen esiseosten valmistus. Kalanrehujen valmistus työllistää 15 henkilöä talvea lukuun ottamatta, jolloin tehtaalla on töissä vain muutama henkilö ja loput henkilöstöstä on lomautettuna.

- Tehdas käy käytännössä maaliskuusta lokakuuhun, ja lopun aikaa työntekijät joutuvat olemaan lomautettuna. Se on työntekijälle iso isku taloudellisesti, Nurmi pahoittelee.

Yt-neuvottelut koskivat kaikkia muita Raisioagron toimintoja paitsi Ylivieskan rehutehdasta sekä kalanrehujen myyntiä ja rehuvientiä. Raisioagro arvioi toteutettavien henkilöstövähennysten tuovan noin 2,5 miljoonan euron vuotuiset säästöt.

Raisio-konsernin liiketulos tammi-maaliskuulta ilman kertaeriä oli 5,4 miljoonaa euroa voittoa.