Poliittinen mielenilmaus keskeytti työt Altian Rajamäen tehtaalla

27.5.2014

Altian henkilöstö vastustaa maan hallituksen viime viikolla julkistamassa lisätalousarvioesityksessä esitettyjä Altia Oyj:n myyntiaikeita.

Altian Rajamäen tehtaan työntekijät järjestivät poliittisen mielenilmauksen, jonka tavoitteena on vaikuttaa eduskuntaan, jotta se ei hyväksyisi Altian valtionomistuksesta luopumista.

Työntekijät lopettivat työt ja poistuivat työpaikaltaan poliittisen mielenilmauksen vuoksi tänään kello 10-17.30 väliseksi ajaksi.

- Tuona aikana eduskunnassa käsitellään hallituksen talousarvioesitystä, jossa Altian myyntivaltuuksia ollaan lisäämässä, Altian Rajamäen työntekijöiden pääluottamusmies Arto Harjumaaskola kertoo.

Altian henkilöstö on toistuvasti ilmaissut huolensa Altian myynnin seurauksista.

- Pelkomme on, että valtion luopuessa osake-enemmistöstä, yhtiö tullaan myymään ulkomaisille kasvottomille sijoittajille, mikä lopulta johtaa tuotannon siirtämiseen ulkomaille ja työpaikkojen menetykseen Suomessa, Harjumaaskola toteaa.

Yli satapäinen joukko Altian työntekijöitä ja muuta väkeä oli tänään osoittamassa mieltään eduskuntatalon edessä kotimaisen työn ja Koskenkorvan puolesta, Altian myyntiä vastaan.

- Toivomme, että mielenosoituksella voimme vaikuttaa kansanedustajiin ja eduskuntaryhmiin niin, että eduskuntakäsittelyssä hallituksen esitys ei mene läpi, ja että Altia säilyy jatkossakin valtion enemmistöomisteisena yrityksenä, Harjumaaskola vetoaa.

Lisätiedot:

Arto Harjumaaskola
pääluottamusmies
Altian Rajamäen tehdas
p. 040 774 2764