Fazerin Karkkilan yt-neuvotteluissa 6 työpaikkaa uhattuna

23.5.2014

Fazerin Karkkilassa sijaitsevalla purukumitehtaalla alkoivat yt-neuvottelut tämän viikon keskiviikkona. Neuvottelut koskevat vain tehtaan tuotannon työntekijöitä eli SEL:n työehtosopimuksen alaisissa töissä olevia 24 työntekijää, joista kuuden työpaikka on nyt uhattuna.

- Yt-ilmoitus tuli meille ikävänä yllätyksenä. Olemme jo pidemmän aikaa tienneet, ettei yrityksellä mene niin hyvin kuin voisi, mutta töitä on kuitenkin pystytty järjestämään. Osa meistä on ollut välillä töissä Fazerin Vaaralan tuotantolaitoksella, mutta myös Karkkilassa on välillä ollut todella kiire, kertoo pääluottamusmies Sabina Lemmetti.

Kiireen takia työntekijöitä ihmetyttääkin, miksi yt-neuvottelut tulivat juuri nyt ajankohtaiseksi ja miksi työnantajalla on tarve jopa irtisanoa.

- Toivoisimme työnantajalta enemminkin parempaa tuotannon suunnittelua, jolloin tuotanto pysyisi tasaisempana ja myös työn hektisyys helpottaisi, Lemmetti toteaa.

Lemmetti on huolissaan työntekijöiden jaksamisesta.

- Työ tuotannossa on vuorotyötä, jossa on selkeästi välillä hyvin kiireisiä ajanjaksoja. Jo tällä väkimäärällä kiireisten tuotantohuippujen työmäärä on haasteellinen. Jos väkeä vielä vähennetään, on pelkona työntekijöiden uupuminen raskaan työtahdin alla.

Lemmetti sanoo, ettei neuvotteluja saada päätökseen työnantajan esittämän kahden viikon eli yhteistoimintalain minimineuvotteluajan puitteissa.

- Neuvoteltavia asioita on paljon. Henkilöstön toiveena on, etteivät irtisanomiset toteudu työnantajan suunnitelmien mukaan, vaan henkilöstön kanssa yhdessä ja aidosti neuvotellen, jotta löydetään irtisanomisia lievempiä ratkaisuja taloudellisen tilanteen korjaamiseksi.

Fazerin Karkkilan yksikkö on on Suomen ainoa täysksylitolipurukumeja- ja pastilleja valmistava tehdas. Kaiken kaikkiaan tuotantolaitos työllistää tällä hetkellä noin 40 henkilöä.

Lisätiedot:
 
Sabina Lemmetti
pääluottamusmies
p. 040 674 2362