Atria aloitti jälleen Jyväskylässä yt-neuvottelut, nyt lähdössä 48 työpaikkaa

23.5.2014

Atria ilmoitti torstaina aloittavansa jälleen yt-neuvottelut Jyväskylän tuotantolaitoksellaan.

- Saimme edelliset yt-neuvottelut päätökseen huhtikuun loppupuolella ja nyt tuli uusi ilmoitus. Nämä yt-neuvottelut koskevat 48 henkilöä, joista 40 työskentelee SEL:n työehtosopimuksen alaisissa töissä, kertoo Atrian Jyväskylän työntekijöiden pääluottamusmies Harri Puhakka.

Yt-neuvotteluiden syyt juontavat Atrian ja Saarioisten väliseen yrityskauppaan. Kun kauppa toteutui, Atrialle siirtyivät työntekijöiden lisäksi laitteet ja koneet lihan teurastamo- sekä leikkaustoiminnasta. Nyt käynnistetyt sopeuttamistoimenpiteet sen sijaan koskevat Atrian Saarioisille ostopalveluna Jyväskylässä suorittamaa kuluttajapakatun lihan valmistusta ja pakkausta. Saarioinen on nyt irtisanonut sopimuksen 1.2.2015 lähtien.

- Saarioinen ilmoitti, että se siirtää Atrian tuotantolaitoksella sijaitsevat koneet omaan tehtaaseensa ja alkaa tehdä työn omana työnään. Saarioinen on kertonut tuotannon siirrosta jollain aikataululla jo aiemmin, joten yllätyksenä tämänkertainen ilmoitus ei henkilöstölle tullut. Kuitenkin nyt, kun asia tuli ajankohtaiseksi, pelko oman työn menettämisestä konkretisoituu ja vetää mielet matalaksi, Puhakka toteaa.

Työntekijät toivovat, että kaikille halukkaille löytyy korvaavia töitä Atrian muista tuotantolaitoksista ja että osalle löytyisi töitä Saarioisten tehtaalla.
 
- Työntekijät ovat ammattitaitoisia ja osaavat käyttää Saarioisten koneita, Puhakka sanoo.
 
Jyväskylän tehtaan väkimäärä on vuosien aikana pienentynyt merkittävästi.
 
- Tulin itse töihin taloon vuonna 1998, silloin meitä työskenteli näiden seinien sisällä muistaakseni noin 300 ihmistä. Nyt edellisten yt-neuvotteluiden jälkeen meitä jäi noin 140, josta lähes 50 ihmisen irtisanominen laskisi väkimäärän alle sataan.
 
Atria on kertonut, ettei se ostanut Jyväskylän tehdasta sulkeakseen sen.
 
- Vaikka kulunut kevät on ollut musta ja väki on allapäin, on työnantaja kuitenkin luvannut, että Jyväskylän tehtaan työt tulevat jatkumaan. Uskomme nyt tähän lupaukseen ja toivon mukaan Jyväskylässä näiden kaikkien sopeuttamistoimien jälkeen tehdään liha-alan töitä vielä pitkään, Puhakka päättää.
  
Lisätiedot:

 
Harri Puhakka
pääluottamusmies
p. 040 593 2907