SEL haluaa puolueiden puheenjohtajien kertovan kantansa Altian myyntiin, mielenilmaus Eduskuntatalolla tiistaina klo 12

23.5.2014

Jos Altia myydään, voi Koskenkorvan valmistus karata ulkomaille.

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL vetoaa kansanedustajiin, jotta eduskunta torjuisi hallituksen lisätalousarvioesityksessään ehdottaman Altia Oyj:n myynnin. SEL muistuttaa, että valtionomistus on ainoa tapa huolehtia siitä, että Altian työpaikat säilyvät Suomessa, ja että tuotanto tehdään jatkossakin suomalaisten alkutuottajien raaka-aineista.

Altian merkitys Suomelle on suurempi kuin ne noin 600 henkilöä, jotka konserni työllistää suoraan Suomessa. Raaka-ainetta Altian tarpeisiin viljelee Pohjanmaalla 2 500 viljanviljelijää ja alkoholijuomien lisäksi Altia valmistaa tärkkelystä paino-, panimo- ja paperiteollisuuteen sekä rehua noin 1 500 sikatilalle. Valtiolla on siis edelleen vahvat strategiset syyt omistaa Altia.

SEL on tiedustellut kaikilta eduskuntapuolueiden puheenjohtajilta kantaa Altian myyntiin ja kutsuu eduskuntaryhmien edustajat kertomaan ryhmänsä kannan tiistaina 27.5.2014 klo 12-13 Eduskuntatalon edessä järjestettävään mielenilmaukseen Kotimaisen työn ja Koskenkorvan puolesta. Kaikille kotimaisen työn ja alkoholiteollisuuden tulevaisuudesta kiinnostuneille avoimessa tilaisuudessa on tarjolla puheita ja soppaa.

Nurmijärvellä 23.5.2014
SEL:n liittovaltuusto