Vaasan Oy:n yt-neuvotteluissa uhattuna 93 työpaikkaa ja Rovaniemen leipomo

22.4.2014

Vaasan Oy tiedotti tänään aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut Tuoreet leipomotuotteet -liiketoiminta-alueella. Neuvottelut koskevat Rovaniemen, Kiimingin, Tampereen ja Kotkan leipomoiden sekä Rovaniemen leipomomyymälän henkilökuntaa. Lakkauttamisuhan alla on koko Rovaniemen leipomo.

Yt-neuvotteluissa on esillä toimenpiteitä, jotka voivat johtaa muutoksiin työtehtävissä ja työajoissa, osa-aikaistamisiin, lomauttamisiin ja irtisanomisiin sekä mahdollisesti leipomo- ja myymälätoiminnan lopettamiseen Rovaniemellä. Henkilöstövähennykset kohdistuvat enimmillään 93 henkilöön.

Työnantajan ilmoituksen mukaan yt-neuvotteluissa tarkastellaan mahdollisia muutoksia leipomo- ja myymäläverkostossa sekä työaikojen tehokkaampaa käyttöä, suunnitellaan valmistuksen keskittämisen mahdollista lisäämistä sekä mahdollisia uusia työaikamuotoja. Mahdollinen henkilöstön vähentämistarve pyritään minimoimaan työtehtävämuutoksilla ja muilla järjestelyillä.

Vaasan Oy perustelee toiminnan sopeuttamistarvetta toimintaympäristössä tapahtuvilla muutoksilla.

- Toimintaympäristössämme parin viime vuoden aikana tapahtuneet muutokset ovat jatkuneet voimakkaampina kuin ennustimme, eikä myynti ole toteutunut ennusteiden mukaisesti. Muutokset liittyvät mm. leivän kuluttajakäyttäytymisen muuttumiseen. Kuluttajat suosivat nyt myymälässä paistettua leipää leipomoissa valmistetun sijaan ja sitä kautta leipomoissa valmistetun leivän kulutus on laskenut, liiketoiminta-alueen johtaja Thomas Isaksson kertoo yhtiön tiedotteessa.

Kutsut yt-neuvotteluihin on lähetetty henkilöstöryhmien edustajille 22.4.2014 ja neuvottelut alkavat maanantaina 28.4.2014. Neuvotteluissa noudatetaan kuuden viikon neuvotteluaikaa ja ne päättyvät kesäkuun puoleen väliin mennessä.