Finnfeeds ei vaihda työehtosopimusta

16.4.2014

Finnfeeds Oy:n Vaasan tuotantolaitoksen työntekijät saavat jatkaa töidensä tekemistä elintarvikealojen työehtosopimuksella. Asiasta sovittiin työnantajan kanssa maaliskuussa.

Työntekijät joutuivat marssimaan helmikuussa ulos työpaikaltaan pariksi päiväksi painostaakseen työnantajaa neuvottelemaan työnantajan yksipuolisesti ilmoittamasta päätöksestä vaihtaa käytössä oleva elintarvikealojen työehtosopimus kemianteollisuuden työehtosopimukseen.

Työnantaja perusteli työehtosopimuksen vaihtamista sillä, että se on järjestäytynyt Kemianteollisuuden työnantajajärjestöön. Tehtävät työt eivät kuitenkaan olleet muuttuneet tuotantolaitoksella ja yksikön toimiala on elintarviketeollisuutta. Työntekijät vastustivat työehtosopimuksen vaihtamista, sillä se olisi heikentänyt työehtoja.

- Olemme tyytyväisiä, että tilanne ratkesi näin ja talossa on käytössä jatkossakin elintarvikealojen työehtosopimus, pääluottamusmies Markku Vuorenmaa toteaa.

Rehuentsyymeitä ja rehujen lisäaineita Vaasassa valmistava Finnfeeds Oy on osa DuPont-monialakonsernia, joka työllistää noin 70 000 henkilöä 70 eri maassa.