Finnproteinin soijatehtaan palkkakiista sovittu

11.4.2014

Finnproteinin Uudessakaupungissa sijaitsevassa soijanjalostamossa on löydetty molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu prosessinhoitajien palkkakiistassa. Työnantajan ja työntekijöiden edustajat allekirjoittivat sopimuksen tänään.

Osapuolet ovat sopineet, että sopimuksen yksityiskohdista ei tiedoteta julkisuuteen.

- Me työntekijät olemme tyytyväisiä neuvoteltuun sopimukseen. Tehtaalla on nyt työrauha ja pääsemme keskittymään töihimme, Finnproteinin työntekijöiden pääluottamusmies Jaakko Harikkala kommentoi.

Finnproteinin työntekijät joutuivat marssimaan ensimmäisen kerran ulos helmikuun lopussa, kun työnantaja ei ollut halukas neuvottelemaan työntekijöiden kanssa palkkojen korjaamisesta tasolle, joka vastaa elintarvikealan muiden samankaltaisten prosessiteollisuuden tuotantolaitosten palkkoja ja sitä, mistä työhaastatteluissa puhuttiin. Maaliskuun aikana työntekijät marssivat ulos neljä kertaa.

Finnproteinin tuotantolaitos Uudessakaupungissa on ainoa täysimittainen, monivaiheinen soijanjalostamo Euroopassa. Sen vuotuinen soijankäsittelykapasiteetti on 240 000 tonnia. Yritys valmistaa geenimuunnellusta ainesosista vapaita soijatuotteita rehu-, kalanrehu- ja elintarviketeollisuudelle.


Lisätiedot:
Jaakko Harikkala
p. 050 594 3834