Valio sulkee Kaitsorin ja Toholammin juustolat

11.4.2014

Valio on päättänyt lopettaa Pohjanmaalla sijaitsevat Toholammin ja Kaitsorin juustolat. Tuotanto juustoloissa päättyy noin vuoden kuluttua. Lehtitietojen mukaan Valio on luvannut tarjota tehtaiden yhteensä 62 työntekijälle töitä yhtiön muista tuotantolaitoksista.

Viimeiset juustot keitetään ensi vuoden maaliskuussa. Varastotyöntekijöiden työt jatkuvat juustojen kypsymisen ajan, arviolta vuoden 2015 loppuun asti. Työt loppuvat myös tehtaiden kunnossapidosta vastanneilta Caverionin työntekijöiltä.

Valio perustelee lakkauttamista juustojen viennin kannattavuuden  heikentymisellä ja tuontijuustojen lisääntymisellä kauppojen hyllyillä. Valio on menettänyt kolmen vuoden aikana yli 10 miljoonaa kiloa kotimaan markkinoita. Tuontijuuston osuus on jo yli puolet kotimaisesta juustonkulutuksesta.