Finnfeedsin työehtosopimuksen vaihtamiselle ei ole perusteita

21.2.2014

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL tukee Finnfeedsin työntekijöitä. Finnfeeds Oy:n Vaasan tuotantolaitoksen työntekijät marssivat ulos työpaikaltaan keskiviikkoaamulla. Takaisin töihin työntekijät aikovat palata maanantaiaamulla.

Työntekijät vastustavat työnantajan yksipuolisesti ilmoittamaa päätöstä vaihtaa käytössä oleva elintarvikealojen työehtosopimus kemianteollisuuden työehtosopimukseen. Mielenilmauksellaan työntekijät haluavat painostaa työnantajan neuvottelemaan päätöksestä.

Työnantaja perustelee työehtosopimuksen vaihtamista sillä, että se on järjestäytynyt Kemianteollisuuden työnantajajärjestöön.

- Tehtävät työt eivät ole muuttuneet Finnfeedsin Vaasan tuotantolaitoksella ja yksikön toimiala on elintarviketeollisuutta. Elintarvikealojen työehtosopimus on soveltunut töiden tekemiseen tähänkin asti, eikä ole perusteita, miksi se ei soveltuisi jatkossakin, SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen sanoo.

Työntekijät vastustavat työehtosopimuksen vaihtamista kemianteollisuuden työehtosopimukseen, sillä se heikentäisi työntekijöiden nykyisiä työehtoja.

Ulosmarssiin osallistuvat kaikki yrityksen 12 työntekijää, jotka ovat SEL:n jäseniä ja joihin sovelletaan SEL:n ja Elintarviketeollisuusliitto ETL:n välistä elintarvikealojen työehtosopimusta.

- Ulosmarssi on ymmärrettävä reaktio työntekijöiltä tilanteessa, jossa työnantaja aikoo yksipuolisella ilmoituksella neuvottelematta heikentää työehtoja. On selvä, että työntekijät nousevat puolustamaan omaa työehtosopimustaan, Kuntonen toteaa.

Rehuentsyymeitä ja rehujen lisäaineita Vaasassa valmistava Finnfeeds Oy on osa DuPont-monialakonsernia, joka työllistää noin 70 000 henkilöä 70 eri maassa.