Työntekijät tekivät tutkintapyynnön Nestlén toimista Turun tehtaalla

12.12.2013

Kuusi Nestlén Turun lastenruokatehtaan työntekijää on tänään tehnyt poliisille tutkintapyynnön työnantajastaan. Työntekijät haluavat, että poliisi selvittää, onko Nestlé syyllistynyt rikokseen, kun se on luovuttanut työntekijöiden tietoja henkilöstövuokrausyritykselle asianomaisilta siihen lupaa kysymättä.

Työntekijät epäilevät, että Nestlé on toiminnallaan rikkonut ainakin henkilötietolakia.

Tutkintapyynnön jättäneet kuusi henkilöä ovat olleet töissä Nestléllä tarvittaessa töihin kutsuttavina työntekijöinä määräaikaisissa työsuhteissa, jotkut jo vuosien ajan. Nestlé on nyt kuitenkin ilmoittanut, että tarvittaessa töihin kutsuttavien työntekijöiden määräaikaisia työsopimuksia ei enää uusita, ja jatkossa Nestlé palkkaa tilapäisen työvoiman henkilöstövuokrausyrityksen kautta.

Luovuttamalla luvatta työntekijöiden tietoja henkilöstövuokrausyritykselle Nestlé on ilmeisesti halunnut varmistaa, että se saa saman ammattitaitoisen työvoiman käyttöönsä myös jatkossa.

Tehtaan työntekijät ovat vastustaneet työnantajan päätöstä siirtää työntekijöitä henkilöstövuokrausyrityksen kirjoille pysäyttämällä tehtaan tuotannon tällä viikolla kolmen päivän lakon ajaksi. Työntekijät palaavat töihin torstain ja perjantain välisenä yönä.

Töihin paluun jälkeen työntekijät aikovat päättää työhuonekunnan kokouksessa jatkotoimenpiteistä. Työntekijöiden tavoitteena on saada työnantaja luopumaan aikeestaan käyttää jatkossa tilapäisen työvoiman palkkaamisessa henkilöstövuokrausyritystä sekä vakinaistamaan määräaikaisissa työsuhteissa pitkään työskennelleet työntekijät.

Lisätiedot:

Päivi Keskinen
Nestlén Turun tehtaan pääluottamusmies
p. 0400 744 146