Koff aloittaa yt-neuvottelut: 45 ihmisen työpaikka uhattuna

17.10.2013

Sinebrychoff tiedotti eilen aloittavansa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut taloudellisista ja tuotannollisista syistä henkilöstömäärän vähentämiseksi.

- Työnantajan suunnittelemat irtisanomiset, lomauttamiset sekä osa-aikaistamiset koskevat enintään 16 työntekijää, 20 toimihenkilöä ja 9 ylempää toimihenkilöä. Yhteensä 45 palkansaajan työpaikka on liipasimen alla, pääluottamusmies Jukka Nissinen kertoo.

Koff nimeää henkilöstön vähentämistarpeen syiksi talouden heikon tilanteen, kiristyvän verotuksen, lisääntyneen matkustajatuonnin ja tiukentuneen kilpailutilanteen, jotka ovat ajaneet suomalaista juomateollisuutta ahtaalle.

Työntekijät ovat tyrmistyneitä työnantajan suunnitelmista.

- Työnantajan ilmoitus yt-neuvotteluista tuli henkilöstölle yllätyksenä. Työnantajankin mukaan olemme hyviä ja osaavia sekä tehokkaita. Nyt valitettavasti näyttää siltä, että työnantajan suunnitelmien mukaan hyvistä työntekijöistä on tulossa työttömiä. Olo on pöyristynyt, Nissinen toteaa.

Yt-neuvottelut alkavat tiistaina 22.10.2013 ja ne kestävät vähintään täydet kuusi viikkoa. Työntekijät lähtevät neuvotteluihin luottavaisin mielin.

- Tässä yhteiskunnallisessa tilanteessa uskomme siihen, että työnantaja osoittaa oman oikeudenmukaisuuden tajunsa sekä kantaa yhteiskuntavastuunsa ja vaihtoehtoiset keinot säästöjen saavuttamiseksi löydetään. Henkilöstö on valmis neuvottelemaan näistä asioista avoimin mielin, Nissinen sanoo.

Keravalla sijaitseva Koffin tehdas työllistää SEL:n panimo- ja virvoitusjuoma-alan työehtosopimuksen alaisissa töissä noin 400 ihmistä. Sinebrychoffin kokonaishenkilöstömäärä on noin 800. Mahdolliset henkilöstövaikutukset toteutuisivat yrityksen tämän hetkisen arvion mukaan vuoden 2013 lopun ja vuoden 2014 aikana.

Lisätiedot:
Jukka Nissinen
pääluottamusmies
p. 040 839 5341