Fazer Leipomot tyhjenevät

30.10.2008


Fazer Leipomot tyhjenevät
- spontaanit mielenilmaukset käynnissä

Fazer Leipomot Suomessa käynnistyivät tänään iltapäivästä spontaanit mielenilmaukset. Tuotanto on pysäytettynä vuorokauden ajan ja pysäytys koskee perjantaipäivän tuotantoa. Mielenilmaus koskee yli 1 300 henkeä.

Fazer Leipomot Suomen työntekijät vaativat työnantajaa laatimaan konkreettisen tukipaketin työntekijöille, jotka yhtiö on irtisanomassa.

Fazer Leipomot on ilmoittanut aikeistaan lakkauttaa kolme paikallisleipomoaan Tampereella, Iisalmessa ja Jyväskylässä. Lakkauttamiset tarkoittaisivat 95 fazerilaisen irtisanomista. Yritys on ilmoittanut tukevansa yksilöllisesti heitä, joita mahdollinen irtisanominen tulee koskemaan. Tavoitteeksi yritys on asettanut löytää kaikille uusi alku.

Fazer Leipomot asettivat neuvotteluryhmän, jossa työntekijöitä edustaneet pääluottamusmiehet ja työnantajan edustajat neuvottelivat henkilöstösopimuksesta irtisanomistilanteissa. Neuvotteluissa ei pystytty luomaan sopimusta, jonka myös työntekijäpuoli olisi voinut hyväksyä.

Työnantaja on luvannut mahdollisesti irtisanottaville mm. harkitsevansa koulutustukea esimerkiksi trukkikursseille ja muuttoapua työntekijöille, jotka siirtyvät Fazer Leipomoiden muihin toimipisteisiin töihin. Merkittävää tukea lain takaaman muutosturvan lisäksi ei irtisanottaville ole tiedossa.

Työnantaja on yksipuolisesti ilmoittanut, että neuvottelut irtisanottavien tukemisesta ovat päättyneet. Työntekijät ovat edelleen valmiita palaamaan neuvottelupöytään.


Pääluottamusmies Anne Wassholm, Vantaan leipomo, p. 040 825 6516
Pääluottamusmies Seppo Koskinen, Lahti, p. 040 847 9840